Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6326 resultaten


ID: 18252 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat (Bree)
De kapel werd gebouwd in 1904 door de familie Lipkens. Rechthoekige bakstenen kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak.


ID: 3598 | Beschermd monument

Kerkstraat 10 (Bree)
De parochiekerk Sint-Martinus te Beek (Bree) is beschermd als monument.


ID: 3736 | Beschermd monument

Opitterkiezel 200 (Bree)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Troosteres der Bedrukten is beschermd als monument.


ID: 3607 | Beschermd monument

Vrijthof (Bree)
Oorlogsmonument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog te Bree, ontworpen door A. De Cuyper, is beschermd als monument.


ID: 164734 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's-Gravenstraat 51-69, Komvest 116, 116A (Brugge)
Voormalige ateliers van de Gistfabriek, van 1913-1915 en doorlopend tot de 's Gravenstraat. Dwarsgebouwen met versierde bakstenen topgevels worden in 1997 tot lofts verbouwd naar ontwerp van architect R. D'Hespeel (Brugge) met toevoeging van spiraalvormige oprit en beeldhouwwerk van R. Ramon (Brugge).


ID: 11805 | Beschermd monument

't Zand 18 (Brugge)
Het hotel Le Singe d'Or is beschermd als monument.


ID: 12172 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Academiestraat, Biskajersplein, Blekersstraat, Carmersstraat, Engelsestraat, Genthof, Gouden-Handrei, Gouden-Handstraat, Hoornstraat, Jan van Eyckplein, Kandelaarstraat, Koningstraat, Kraanrei, Krom Genthof, Langerei, Langestraat, Leffingestraat, Minneboplein, Molenmeers, Oosterlingenplein, Schrijnwerkersstraat, Sint-Annakerkstraat, Sint-Annarei, Spiegelrei, Spinolarei, Strostraat, Torenbrug, Verversdijk, Wijnzakstraat (Brugge)
Het Jan Van Eyckplein, het Biskajersplein en de Brugse binnenwateren met aanpalende straten zoals Spiegelrei, Spinolarei, Gouden-Handrei, Verversdijk, Sint-Annarei en een deel van de Langerei zijn samen met hun bebouwing en onmiddellijke omgeving beschermd als stadsgezicht.


ID: 150603 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Academiestraat 14 (Brugge)
Barok dubbelhuis van vijf/vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw; consoliderende restauratiewerken in 1992 naar ontwerp van architect A. De Bock (Brugge).


ID: 150605 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Academiestraat 16 (Brugge)
Neobarok getint diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen die naar boven toe in hoogte afnemen, onder zadeldak (tichelen). Historiserende reconstructie van 1907-1908 van 17de-eeuws pand. Consoliderende restauratie in 1992 naar ontwerp van architect A. De Bock (Brugge).


ID: 150606 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Academiestraat 18 (Brugge)
Vergaderplaats van de Brugse poorters opgetrokken begin 15de eeuw als een grosso modo vrijstaand hoekpand in laatgotische stijl met typerende beeldnissen. Circa 1900 vond een historiserende restauratie plaats naar ontwerp van architect L. Delacenserie. Constructie van Balegemse zandsteen op trapezoïdale plattegrond; achtergevel met centrale, deels ingebouwde veelzijdige, slanke traptoren van vijf bouwlagen. Oorspronkelijk vijf traveeën en rechts twee traveeën van circa 1900, souterrain en twee bouwlagen onder leien zadeldak met houten dakkapellen. Linker zijgevel van drie traveeën met puntgevel.