Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 13904 | Beschermd monument

Copsweg 4 (Zuienkerke)
De hoeve Groot Hof Mariemont, met uitzondering van de recente stallen ten oosten van het erf, is beschermd als monument. De bescherming omvat een deels verhard erf met deels bewaarde omgrachting, waarop losstaande volumes met bakstenen stoepen, zijnde het boerenhuis met geïncorporeerde stallen en wagenhuis, bergschuur met resten van de manege, twee stalvolumes en een hondenhok.


ID: 25798 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Copsweg 4 (Zuienkerke)
Copsweg nr. 4. Hoeve z.g. "Groot Hof Mariemont". Mooie, omwalde hoeve met bergschuur, één van de belangrijkste buitenstedelijke eigendommen van het Sint-Janshospitaal, pas in de jaren 1990 door het OCMW verkocht aan de pachters (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). De eerste vermelding van de hoeve dateert van 1400, waarin vermeld wordt dat het Sint-Janshospitaal een hoeve bouwt ten noorden van


ID: 156747 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Copsweg 4 (Zuienkerke)
Eén van de belangrijkste buitenstedelijke eigendommen van het Sint-Janshospitaal, voor het eerst vermeld in 1400. Nu een hoeve met losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken op een rechthoekig omwald erf, drie volumes in U-vorm omheen het binnenerf geplaatst. De historische omwalling is nog grotendeels bewaard. De historische moestuin wordt nog steeds daar gecultiveerd. Boerenwoning gedateerd 1630 met geïncorporeerde paardenstal en aansluitend een wagenhuis gedateerd 1852, stalvleugel en bergschuur zeker teruggaand tot de eerste helft van de 18de eeuw; bergschuur wellicht eind 17de-eeuws. Bakstenen rond hondenhok met hutvormig dakje.


ID: 13884 | Beschermd monument

Doelhofstraat (Zuienkerke)
De oude delen van de parochiekerk Sint-Bartholomeus zijn beschermd als monument. De bescherming omvat de toren en noordelijke arm van de kruisbeuk.


ID: 13885 | Beschermd monument

Doelhofstraat (Zuienkerke)
De parochiekerk Sint-Bartholomeus is beschermd als monument.


ID: 13958 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Doelhofstraat, Hoeksam (Zuienkerke)
De dorpskom van Nieuwmunster is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 31026 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doelhofstraat (Zuienkerke)
Kapel voor militaire en burgerlijke slachtoffers (Eerste en Tweede Wereldoorlog) ingewerkt in de kerkhofmuur. Opgenomen in het dorpsgezicht, beschermd bij M.B. van 19/01/1993.


ID: 56336 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doelhofstraat (Zuienkerke)
Toren en noordelijke transeptarm beschermd als monument bij R.B. van 05.11.1946; uitbreiding tot bescherming als monument van de ganse kerk bij M.B. van 19.01.1993. Parochiekerk van Nieuwmunster, gelegen centraal in het straatdorp, omgeven door ommuurd kerkhof, met ten westen daarvan een kerkplein met vrijheidsboom.


ID: 79713 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doelhofstraat (Zuienkerke)
Grote Mariagrot bij de westelijke inkom van de dorpskern. Uitgevoerd door aannemer Ch. Bekkers uit Brugge (zie steen in plint) in 1927. Opgenomen in het dorpsgezicht, beschermd bij M.B. van 19/01/1993.


ID: 156717 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doelhofstraat (Zuienkerke)
Grote Mariagrot bij de westelijke inkom van de dorpskern uitgevoerd door aannemer Ch. Bekkers uit Brugge in 1927. Grote constructie, afgewerkt met breuksteen als rotsimitatie. Voor de grote grot bevindt zich een geplaveide ruimte waarop houten bankjes zijn opgesteld. Het perceel is afgescheiden van de straat door een ijzeren hekken.