Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 156761 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 28 (Zuienkerke)
Kleine hoeve van het langgestrekte type, bestaande uit een woonhuis en links daarvan een stal onder dezelfde nok. Ongeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak met segmentbogige vensters met bewaard houtwerk, T-vensters met luiken. Eind-19de- of begin-20ste-eeuws.


ID: 13908 | Beschermd monument

Nieuwe Steenweg 3-5 (Zuienkerke)
De hoeve en het kasteel van het Hof Cleyhem zijn beschermd als monument. De bescherming omvat de historische delen van de hoevegebouwen (boerenhuis, stal, schuur), het kasteel met bijgebouwen op motte met walgracht en het koetshuis.


ID: 27105 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 3-5 (Zuienkerke)
Nieuwe Steenweg nrs. 3 en 5. Hoeve en kasteel "Cleyhem". (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003) Het Hof Cleyhem is een zeldzaam voorbeeld van een bewaarde opperhof-neerhof-site, waarbij het kasteeltje gebouwd is op een motte en omringd wordt door een gracht, en de bijhorende boerderij zich ten oosten van dit kasteel bevindt, met oorspronkelijk een eigen omgrachting. Het domein is te bereiken via e


ID: 156760 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 3-5 (Zuienkerke)
De huidige gebouwen van het kasteel zijn volgens de literatuur 17de-eeuws met verbouwingen in de 18de eeuw en renovatie in de jaren 1960. De site is een unieke getuige is van de hoogmiddeleeuwse wooncultuur in Vlaanderen, gelegen op een motte met vierkante walgracht, te bereiken via een bakstenen boogbrug. De renovatie in 1960-1966 heeft het interieur volledig veranderd, maar behield grotendeels het uitzicht van het exterieur. Het koetshuis gebouwd circa 1848, in rode baksteen van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met Vlaamse pannen. Hoeve met losse bestanddelen, in verankerde bruine baksteen. De boerenwoning is een laag gebouw van zes traveeën en één bouwlaag over pannen zadeldak gedateerd waarschijnlijk 1848, lang stalgebouw van circa 1848 en een dubbele dwarsschuur gedateerd 1836 met bewaard eiken dakspant.


ID: 25700 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 33 (Zuienkerke)
Nieuwe Steenweg nr. 33. Burgerwoning met voortuin uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, te kaderen in de uitbouw van "Nieuwdorp". Bakstenen trapgevel met sierankers, in de trant van de neo-Vlaamse renaissance. Bewaard schrijnwerk en houten rolluiken; verzorgd gedeeld bovenlicht van de deur. Op postkaart getypeerd als "renteniershuis". PROVINCIALE BIBLIOTHEEK TOLHUIS, postkaartenverzameling, Zu


ID: 156762 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 33 (Zuienkerke)
Burgerhuis met voortuin uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, te kaderen in de uitbouw van "Nieuwdorp". Bakstenen trapgevel met sierankers, in de trant van de neo-Vlaamse renaissance.


ID: 13909 | Beschermd monument

Nieuwe Steenweg 39 (Zuienkerke)
De hoeve is beschermd als monument. De bescherming omvat het erf met vierhoekige omwalling, waarop een boerenhuis van het langgestrekte type en een bakhuis/zomerkeuken.


ID: 42396 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 39 (Zuienkerke)
* Nieuwe Steenweg nr. 39. Hoeve van het langgestrekte type gelegen op een hoger, omwald terrein. Is opgenomen in het dorpsgezicht (M.B. van 19/01/93, met uitbreiding bij M.B. van 18/10/95, Ontwerp van Lijst als monument sinds 12/05/2003). Historische hoeve met een erg typerende ligging net ten noorden van de kerk en de pastorij. Ten westen van het huis, een rij knotwilgen langs de walgracht ter


ID: 156763 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 39 (Zuienkerke)
Hoeve van het langgestrekte type gelegen op een hoger, omwald terrein. Historische hoeve met een erg typerende ligging net ten noorden van de kerk en de pastorie.


ID: 45865 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 41 (Zuienkerke)
* Nieuwe Steenweg nr. 41. Pastorie, behoort tot dorpsgezicht (M.B. van 19/01/93, met uitbreiding bij M.B. van 18/10/95). De huidige pastorie is heropgebouwd ca. 1956 n.o.v. architect M. Haegebaert (De Haan), de architect die ook de plannen tekende van het gemeentehuis in Meetkerke en de school in Houtave. Het is een grote, witgeschilderde villa onder rode pannen daken in z.g. Vlaamse hoevestijl