Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 27826 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 383 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 383. Dieper in gelegen 19de-eeuws arbeidershuisje. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Witgeschilderde voor- en achtergevel op gecementeerde plint. Getoogde en rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk.


ID: 162377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 383 (Avelgem)
Dieper in gelegen 19de-eeuws arbeidershuisje. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Witgeschilderde voor- en achtergevel op gecementeerde plint. Getoogde en rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk.


ID: 49606 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 388 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 388. Historische hoeve z.g. "Hof van Ename" of "Hof van Bossuit", gelegen op een zuidwaarts gerichte heuvelrug nabij de Schelde en de Moergracht. De heuvelrug waarop de hoeve is ontstaan was reeds bewoond in de Romeinse tijd, als centrum van een villa. Tijdens de eerste helft van de 12de eeuw ontstonden de belangrijke bezittingen van


ID: 162173 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 388 (Avelgem)
Historische hoeve zogenaamd "Hof van Ename" of "Hof van Bossuit". De heuvelrug waarop de hoeve is ontstaan, was reeds bewoond in de Romeinse tijd, als centrum van een villa. Woonhuis ten oosten, dubbele dwarsschuur te noorden, cichorei-ast en voormalig open wagenhuis ten westen. Beeldbepalende poortdoorgang met geïncorporeerde duiventoren. Ten zuiden, stalvleugels. Bewaarde kasseiweg. Vervallen kapelletje. Onderkelderd dubbelhuis met laag volume van veertien traveeën van gewitte baksteen met getrapte fries. Bij deur nisje met heiligenbeeld.


ID: 64205 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 397-399 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 397-399. Dieper in gelegen laat 19de-eeuwse burgerwoning, heden opgesplitst in twee woningen. In oorsprong dubbelhuis van zeven traveeën, waarvan de drie rechtse heden een aparte wooneenheid vormen. Aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Eenvoudige bakstenen lijstgevel horizontaal belijnd door druiplijstje, fries en doorgetrokken onderdorpels


ID: 162378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 397-399 (Avelgem)
Dieper in gelegen laat 19de-eeuwse burgerwoning, heden opgesplitst in twee woningen. In oorsprong dubbelhuis van zeven traveeën, waarvan de drie rechtse heden een aparte wooneenheid vormen. Aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Eenvoudige bakstenen lijstgevel horizontaal belijnd door druiplijstje, fries en doorgetrokken onderdorpels. Portaal in geprofileerde omlijsting.


ID: 68812 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 401 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 401. Imposant laat 18de-eeuws herenhuis met later gecementeerd parement. In oorsprong aan de straat afgezet door ijzeren hek cf. oude prentbriefkaarten. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Lijstgevel bekroond door fronton. Opvallend portaal met rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht gevat in hardstenen omlijsting met kroonlijst. Bordes.


ID: 162379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 401 (Avelgem)
Imposant laat 18de-eeuws herenhuis met later gecementeerd parement. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. ijstgevel bekroond door fronton. Opvallend portaal met rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht gevat in hardstenen omlijsting met kroonlijst. Bordes.


ID: 64266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 402 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 402. Voormalig pomphuis van het kanaal Kortrijk-Bossuit, thans in gebruik als taverne, centrum voor riviertoerisme en V.V.V.-ontmoetingscentrum.Kanaal, met de hand gegraven vanaf 1857. Waterweg, hoger gelegen dan Leie en Schelde, hoogteverschil overbrugd door elf sluizen, een souterrain (ondergrondse tunnel) en een pompstation, dat het nodige water voor het kanaal uit


ID: 162174 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 402 (Avelgem)
Voormalig pomphuis van het kanaal Kortrijk-Bossuit, thans in gebruik als taverne, centrum voor riviertoerisme en V.V.V.-ontmoetingscentrum. Kanaal, met de hand gegraven vanaf 1857. Waterweg, hoger gelegen dan Leie en Schelde, hoogteverschil overbrugd door elf sluizen, een souterrain en een pompstation, dat het nodige water voor het kanaal uit de Schelde pompte.