153735 resultaten
ID: 83116 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Nr. 2. Wederopbouwhoeve n.o.v. architect M. Dujardin (Komen) naar verluidt herbouwd in 1924; gr.m. teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: L-vormig met wagenhuis, schuur, koestal, varkensstal, melk- en voorraadkamer, paardestal, privaat en woonhuis; voorliggend erf met bewaarde bakstenen stoep onder afdak op houten pijler; tabaksast en - stelling resp. ten N.W. en N.O.: aanplanting
ID: 153083 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt herbouwd in 1924; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, schuur, koestal, varkensstal, melk- en voorraadkamer, paardenstal, privaat en woonhuis; voorliggend erf met bewaarde bakstenen stoep onder afdak op houten pijler; tabaksast en - stelling respectievelijk ten noordwesten en noordoosten.
ID: 35970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kleine Roeselarestraat 6 (Zonnebeke)
Nr. 6. Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve met accentuering van de streekeigen bouwelementen, voorts echter volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw cf. opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf; boerenhuis, stal en schuur resp. ten N.W., W. en N.O.; aanplantingen: grastuintjes met notelaars aan straatzijde; materialen: verankerde rode baksteenbouw; pann
ID: 51708 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kloosterlaan 4 (Zonnebeke)
Schoolcomplex, bestaande uit het voormalig zusterhuis, kapel en klaslokalen rondom een geplaveide speelplaats omgeven door bakstenen muur met pilasters en casementen; korfbogig toegangspoortje. Vrij verzorgde wederopbouwarchitectuur uit het begin van de jaren 1920.
ID: 153000 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kloosterlaan 4 (Zonnebeke)
Vleugel met klaslokalen van elf traveeën en twee bouwlagen, restant van een groter schoolcomplex, opgericht als wederopbouwarchitectuur in het begin van de jaren 1920.
ID: 14217 | Beschermd monument
Komenstraat (Zonnebeke)
Het oorlogsmonument, met name de gedenkzuil voor de Royal Household Cavalry toegankelijk via trapje en een 100 meter lang kiezelpad, is beschermd als monument.
ID: 30461 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Komenstraat (Zonnebeke)
De gedenkzuil voor de ‘Royal Household Cavalry’ is gelegen achter de huizenrij van de Komenstraat en kan bereikt worden via een poortje en een 100m lang pad naast Komenstraat nr. 2. Gelegen op een heuvelrug op ca. 250m ten zuiden van de kerk van Zandvoorde.
ID: 169857 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Komenstraat (Zonnebeke)
Gedenkzuil voor de ‘Royal Household Cavalry’, een elite-eenheid binnen het Britse leger die in Zandvoorde zwaar slag leverde tijdens de Eerste Slag bij Ieper. Het gedenkteken werd in 1924 onthuld.
ID: 52999 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Komenstraat 10 (Zonnebeke)
Nr. 10. Boerenarbeidershuisje middenin wetland, vlg. bewoners wederopgebouwd in 1927. Toegangswegel en moestuin. Laag dubbelhuis van twee trav. + een opkamertrav. + een staltrav. onder zadeldak (mechanische pannen) met kort overstekende dakrand. Verankerde donkerrode baksteen. Getoogde muuropeningen. Arduinen onderdorpels. Luiken.
ID: 74424 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Komenstraat 9 (Zonnebeke)
Nr. 9. Z.g. "Kasteelhof. cf. uithangbord. Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920 gr.m. teruggaand op regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en gietijzeren toegangshek tussen pilasters; boerenhuis (n // straat), stal, dwarsschuur en tabakstelling resp. ten Z.,