Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151500 resultaten


ID: 52726 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenstraat 39-41 (Zwevegem)
Moenstraat nr. 39-41. Samenstel van twee boerenarbeidershuizen van respectievelijk twee en vier traveeën (oorspronkelijk drie + drie) en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde en geschilderde lijstgevel. Segmentbogige muuropeningen onder strek met behouden T-ramen met roedeverdeling.


ID: 28956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 17 (Zwevegem)
Molenstraat nr. 17. Dieper in gelegen lage burgerwoning uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Voorheen één geheel met nr. 15, thans met vernieuwd parement.Dubbelhuis van witbeschilderde baksteen met aflijnende getrapte fries geritmeerd door lage steunberen. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk naar oud model.


ID: 163159 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 17 (Zwevegem)
Dieper in gelegen laag burgerhuis uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde baksteen met aflijnende getrapte fries geritmeerd door lage steunberen.


ID: 53151 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 8 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen, fraaie hoeve, naar verluidt opgetrokken ca. 1904-1906 in opdracht van een Brusselse dame en naar ontwerp van een architect (naam niet gekend). Onderzoek in het kadaster geeft aan dat er voordien ook een hoeve was, ze wordt gesloopt in 1898, gevolgd door een volledige reonstructie.


ID: 163158 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 8 (Zwevegem)
Hoeve, naar verluidt opgetrokken circa 1904-1906 op plaats van oudere hoeve (afgebroken in 1898) bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met vooruitspringende plint onder arduinen boordsteen, pannen zadeldaken met wolfseind. Gebouwen, beïnvloed door de cottagestijl, met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een gekasseid erf met een ijzeren hek aan de erftoegang. Ten noorden het woonhuis van zeven traveeën en stalvleugels ten oosten en zuiden, en een eenvoudige schuur van 1930.


ID: 79092 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerkouter 3 (Zwevegem)
Neerkouter nr. 3. Aan de straat gelegen historische hoeve z.g. "KAPELHOEVE", volgens opschrift van 1696. Als "ferme Vercruysse" reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met herkenbare configuratie. Huidig gebouwenbestand grotendeels heropgebouwd na vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, doch met zichtbare oudere kern cf. de aanwezigheid van aandaken en


ID: 163266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerkouter 3 (Zwevegem)
Hoeve met opschrift van 1696 en als ferme Vercruysse al aangegeven op de Atlas der Buurtwegen circa 1846. Huidig gebouwenbestand grotendeels heropgebouwd na vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, doch met zichtbare oudere kern zie de aanwezigheid van aandaken en muurvlechtingen in de zijpuntgevels van woonhuis, poortgebouw en schuur. Huidige hoeve bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen of kunstleien) gegroepeerd rond een deels bekiezeld erf. Erfoprit met twee lindebomen gemarkeerd door poortgebouw met aansluitende stalvleugels. Woonhuis met dak doorbroken door klokkentorentje, schuren en bakhuisje. Vrijstaande Mariakapel van circa 1871 met wapenschild van de familie Vercruysse en de datering 1696.


ID: 80527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerkouter 4 (Zwevegem)
Neerkouter nr. 4. Aan de straat gelegen hoeve uit de jaren 1920 bestaande uit imposante cichorei-ast, aangesloten op het woonhuis ten noorden en stalvleugel ten oosten met naastgelegen nieuwe loods. Westelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek.Woonhuis, dubbelhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak, traveeën gemarkeerd door lisenen. Rechthoekig


ID: 163265 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerkouter 4 (Zwevegem)
Hoeve uit de jaren 1920 bestaande uit imposante cichorei-ast met aangesloten woonhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak met losstaande stalvleugel en nieuwe loods. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Woonhuis, dubbelhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak, traveeën gemarkeerd door lisenen. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken en onder strek met arduinen aanzet- en sluitstenen, vernieuwd schrijnwerk.. Ast, veelvuldig verankerd volume van rode baksteen met golfplaten zadeldak.


ID: 36540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Olieberg 99 (Zwevegem)
Olieberg nr. 99. Dieper in gelegen historisch hoeve, opklimmend tot in de 18de eeuw cf. jaartal "1768" ingekrast in schouw en balksleutel. Woonhuis en stalvleugel zijn aangeduid op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Als hoeve met gesloten opstelling weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Thans hoeve met U-vormige opstelling bestaande uit bestanddelen van rode baksteen on