Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151500 resultaten


ID: 81175 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeldries 3 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen hoeve met gesloten opstelling, naar verluidt daterend van ca. 1760 en alsdusdanig aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Voorgesteld is een hoeve bestaande uit drie losstaande bestanddelen. Met herkenbare configuratie weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Hoeve bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken


ID: 31762 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeldries 8 (Zwevegem)
Poeldries nr. 8. Aan de straat gelegen hoeve met oude kern cf. aanduiding site op de Ferrariskaart (1770-1778). Tevens weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) als hoeve met U-vormige opstelling. Thans hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een deels verhard erf. Zuidelijke erftoegang, ten noorden h


ID: 163232 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeldries 8 (Zwevegem)
Hoeve met oude kern zie aanduiding site op de Ferrariskaart 1770-1778. Nu hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een deels verhard erf. Erftoegang, woonhuis met aflijnende tandlijst. Klein nutsgebouw, schuur en stalvleugel met ingewerkte kapel van 1978, toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 29042 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Zwevegem)
Pontstraat z.nr./ tgo. Arteveldestraat. Kapel, opgetrokken in dezelfde stijl als deze tegenover de Stijn Streuvelsstraat, eveneens toegewijd aan O.-L-.Vrouw en opgetrokken ca. 1860.Bedehuis van rode baksteen met accenten van zwarte sierbaksteen. Puntgevel met oculus in geveltop.Interieur. Vloertje van rode cementtegels. Beelden van O.L.Vrouw, H. Theresia en O.-L.-Vrouw van zeven weeën.


ID: 81925 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Zwevegem)
Pontstraat z.nr. Dieper in gelegen bedehuis z.g. "Blinde kapel". Bedevaartsoord toegewijd aan O.-L-.Vrouw, aanbeden voor "oog-, hoofd- en hartepijn". Eerste kapel op die plaats opgetrokken in de eerste helft van de 18de eeuw, naar verluidt was ze toen verbonden met het jezuïetenklooster (onbekende locatie) net zoals de hoeve het "Verbrand Hof". Op de plaat


ID: 163160 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Zwevegem)
Kapel opgetrokken circa 1860 met rode baksteen en accenten van zwarte sierbaksteen. Puntgevel met oculus in geveltop. Interieur met vloer van rode cementtegels en beelden van Onze-Lieve-Vrouw, Heilige Theresia en Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën.


ID: 163163 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Zwevegem)
Blinde kapel, bedevaartsoord toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, aanbeden voor "oog-, hoofd- en hartepijn". Hier werden sporen gevonden van Romeinse aanwezigheid onder meer dakpanfragmenten. Eerste kapel op die plaats opgetrokken in de eerste helft van de 18de eeuw. Huidige kapel met 20ste-eeuws uitzicht en gecementeerde baksteenbouw met in het interieur beelden van Heilige Jozef, Maria en Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 163166 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Zwevegem)
Schuur uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries getypeerd door muurkapel, blinde vensters en vernieuwde schuifpoort.


ID: 62133 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat 100 (Zwevegem)
Dwars op de straat ingeplant arbeidershuisje uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen verfraaid door aflijnende fries met uitgelengd dropmotief.


ID: 163169 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat 100 (Zwevegem)
Dwars op de straat ingeplante arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen met muurkapel en Christusbeeld.