Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151504 resultaten


ID: 163088 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 217-221 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Eenvoudige bakstenen lijstgevel met witgeglazuurde baksteen voor onder meer fries, ontlastingsbogen en muurbanden.


ID: 163089 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 236-238 (Zwevegem)
Voormalige directeurswoning van de nabijgelegen voormalige textielfabriek "La Flandre" is een breedhuis van circa 1871 met decoratief uitgewerkte bepleisterde en beschilderde neoclassicistische geïnspireerde lijstgevel met arduinen plint. Links, nutsgebouwtje opgetrokken in rode baksteen en met zwartgeglazuurde baksteen. Links, eenvoudige witgeschilderde bakstenen lijstgevel op arduinen plint.


ID: 33181 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 238 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 238. Voormalige directeurswoning van de nabijgelegen voormalige textielfabriek "La Flandre" (cf. nr. 240); heden jeugdcentrum "De Brug". Breedhuis vermoedelijk opgetrokken ca. 1871. Decoratief uitgewerkte bepleisterde en beschilderde neoclassicistische geïnspireerde lijstgevel. Arduinen plint. Horizontaliserende kroonlijst rustende op cons


ID: 40713 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 240 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 240. Voormalige textielfabriek z.g. "La Flandre", thans gemeentelijk ontmoetingscentrum "De Brug". In oorsprong suikerfabriek opgetrokken in 1871 en in 1884 aangekocht door Jan Raes, fabrikant van katoenweefsels te Kortrijk, die er een mechanische weverij oprichtte. De weverij werd in gebruik genomen in 1885 en werkte met vijf Atheron getouwen. In 1890 werd


ID: 163090 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 240 (Zwevegem)
Voormalige fabriek oorspronkelijk voor suiker uit 1871 werd in 1884 aangekocht voor het weven van textiel. Dieper in gelegen, deels bewaarde site gelegen aan het kanaal Bossuit-Kortrijk. Binnenplein aan de straat afgezet door bakstenen muur, doorbroken door segementbogige poortopeningen. Daarrond een langgestrekte decoratief uitgewerkte bakstenen vleugel onder pannen zadeldak, een vleugel met verschillende parallelle beuken onder pannen schilddak en langgestrekte bakstenen werkhuizen met twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 68749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 245 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 245. Deels vrijstaand dubbelhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje tussen pijlers en met ijzeren hek. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen verfraaid door het gebruik van arduin voor o.m plint, lateien, muurbanden, consoles van de onderdorpels van de bovenvensters en borstwering van de benedenvensters. Getoogde muuropeningen m


ID: 163091 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 245 (Zwevegem)
Deels vrijstaand dubbelhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje tussen pijlers en met ijzeren hek. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen met arduin voor onder meer plint en lateien, muurbanden, consoles van de onderdorpels van de bovenvensters en borstwering van de benedenvensters.


ID: 31242 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 247 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 247. Eenvoudige burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen.


ID: 163092 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 247 (Zwevegem)
Eenvoudig burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. met bakstenen lijstgevel versierd met gele sierbaksteen.


ID: 31174 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Otegemstraat 253 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 253. Burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis aanknopend bij de traditionele baksteenstijl, verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen. Lijstgevel doorbroken door centraal klokvormig dakvenster.