Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151500 resultaten


ID: 163108 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat 27-29 (Zwevegem)
Twee diepwoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met bakstenen puntgevels de ene gevel versierd met arduin de andere met granito.


ID: 34001 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Annastraat 26 (Zwevegem)
Hoeve uit het tweede kwart van de 19de eeuw, zie schuur met jaartal 1860 in zuidelijke zijpuntgevel. Op de Atlas der Buurtwegen staan al gebouwen aangegeven op die plaats, de configuratie komt niet overeen met het huidige gebouwenbestand.


ID: 163273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Annastraat 26 (Zwevegem)
Hoeve uit het tweede kwart van de 19de eeuw met losstaande al dan niet geschilderde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, opgesteld rond een verhard erf. Erftoegang gemarkeerd door kapel. Woonhuis met stalvleugels, 19de-eeuwse dubbele dwarsschuur en 20ste-eeuwse schuur. Bedehuisje uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in rode baksteen met beschilderd interieur met tongewelf, cementtegelvloer en beeld van gekruisigde Christus op granito altaar.


ID: 53266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Arnoutstraat 4 (Zwevegem)
Sint-Arnoutstraat nr. 4. Historische hoeve z.g. "Te Monte". Afgebeeld in het landboek van Zwevegem (ca. 1790) en bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling. Het primitieve kadasterplan (ca. 1835) toont een hoeve met U-vormige opstelling. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve sterk verbouwd in 1909 en 1984. Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen g


ID: 163109 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Arnoutstraat 4 (Zwevegem)
Historische hoeve afgebeeld circa 1790 en bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling sterk verbouwd in 1909 en 1984. Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, boerenwoning, stalvleugels en schuur en enkele recente loodsen, gegroepeerd rondom erf. Kleine bakstenen kapel van 1930, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Smarten.


ID: 31784 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Denijsplaats (Zwevegem)
Sint-Denijsplaats z.nr. Gedenksteen voor militaire slachtoffers van de Eerste van Tweede Wereldoorlog, gelegen aan de voet van de kerkhofmuur. Oorspronkelijk geplaatst in de O.-L.-Vrouw van Lourdeskapel op de hoek Kerkeberg/Koffiestraat. In 1926 werd het gedenkteken verplaatst naar de huidige ligging. Rondbogige, hardstenen gedenksteen uitgevoerd door Viaene-Lagae (Kortij


ID: 163363 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Denijsplaats (Zwevegem)
Gedenksteen voor militaire slachtoffers van de Eerste van Tweede Wereldoorlog, gelegen aan de voet van de kerkhofmuur. Oorspronkelijk geplaatst in de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel op de hoek Kerkeberg/ Koffiestraat. In 1926 werd het gedenkteken verplaatst naar de huidige ligging. Rondbogige, hardstenen gedenksteen uitgevoerd door Viaene-Lagae uit Kortijk met bronzen reliëf van L. Bressers uit Gent. Rechthoekige trede met twee paaltjes (oorspronkelijk vier) in de vorm van een obus.


ID: 78896 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Denijsplaats 1-5 (Zwevegem)
Sint-Denijsplaats nr. 1, 3, 5. Burgerwoning (voormalige brouwerij?) gedateerd 1899 cf. balkon, maar vermoedelijk met oudere kern. Volume reeds weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse (1779). De vlechtingen in de zijpuntgevel wijzen er op dat het pand werd verhoogd van één naar twee bouwlagen. Dubbelhuis van zes + twee traveeën onder pannen zadeldak. Roodgekalkte lijstgevel op


ID: 163364 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Denijsplaats 1-5, 5A (Zwevegem)
Burgerhuis gedateerd 1899 maar vermoedelijk met oudere kern. Dubbelhuis onder pannen zadeldak met roodgekalkte lijstgevel op gecementeerde en beschilderde plint. Centrale deurtravee oplopend in dakvenster met puntgevel en oeils-de-boeuf, links deur conciërgewoning en rechts poortgebouw.


ID: 26675 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Denijsplaats 13 (Zwevegem)
Sint-Denijsplaats nr. 9. Half vrijstaande 19de-eeuwse burgerwoning. Volume reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Eenvoudige verankerde bakstenen lijstgevel waarvan de hoeken gemarkeerd worden door lisenen. Beschilderde plint. Getoogde muuropeningen: T-ramen met roedeverdeling op de bovenverdieping, begane grond met 20ste-eeuwse schuiframen en behouden luikduimen.