151504 resultaten
ID: 33081 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 10 (Zwevegem)
Stijn Streuvelsstraat ns. 8-10. Eenheidsbebouwing bestaande uit een enkel- en een dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Woningen van rode, verankerde baksteen getypeerd door tand- en druiplijst. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.
ID: 163178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 10 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing bestaande uit een enkel- en een dubbelhuis (later samengevoegd) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Woningen van rode, verankerde baksteen getypeerd door tand- en druiplijs met licht getoogde muuropeningen.
ID: 24711 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 4-6 (Zwevegem)
Stijn Streuvelsstraat nr. 4-6. Vermoedelijk voormalige herberg uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Samenstel van twee lage dubbelhuizen, met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel. Nr. 4 met afgeschuinde hoektravee. Licht getoogde muuropeningen met deels vernieuwd houtwerk.Klein stalletje bij nr. 4, loodrecht op het hoofdvolume aangesloten.
ID: 163176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 4-6 (Zwevegem)
Vermoedelijk voormalige herberg uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Samenstel van twee lage dubbelhuizen, met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel waarvan met klein stalletje loodrecht aangesloten op het hoofdvolume. Het rechter pand heden met vernieuwde egale cementering.
ID: 29426 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Stijn Streuvelsstraat nr. 43. Kapel toegewijd aan O.-L.-Vrouw onbevlekt ontvangen, opgetrokken ca. 1860 als rustplaats van de processie.Bedehuis met rechthoekige plattegrond, rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. Puntgevel doorbroken door verdiepte rondbogige deuropening geflankeerd door lisenen. IJzeren hekwerk, figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Zijgevels
ID: 163179 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, opgetrokken circa 1860 als rustplaats van de processie. Kapel in rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. IJzeren hekwerk en figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Interieur bepleisterd en witgeschilderde wanden met tongewelf. Bewaarde cementtegelvloer van rode en gele tegels en beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
ID: 65314 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 9 (Zwevegem)
Stijn Streuvelsstraat nr. 9. Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Het woonhuis en de schuur staan reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met pannen zadeldaken, woonhuis met vernieuwd parement. Semi-gesloten opstelling rond een gekasseid erf. Meidoornhaag bewaard ten zuiden.Zuidelijke erfoprit gemarkeerd
ID: 163177 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Stijn Streuvelsstraat 9 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht opgetekend circa 1846. Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met pannen zadeldaken in semigesloten opstelling rond een gekasseid erf en met meidoornhaag. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek en hekpijler met klein witgeschilderd kapelletje met beeld van Maria met Kind. Woonhuis met aangrenzende stalvleugel, verder stalvleugel met aangrenzend lager nutsgebouwtje en schuur met wegwijzer Avelgem-Oudenaerde.
ID: 48722 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Streyestraat 24 (Zwevegem)
Streyestraat nr. 24/ Rodewilgenstraat. Historische hoeve z.g. "De Rode Poort" of "Ter Streyen". Aan de straat gelegen gesloten hoeve met bakstenen bestanddelen met pannen zadeldaken. Deels uit het midden van de 19de eeuw, maar teruggaand op oudere kern. Oudste vermelding als ter Streyen in kerkrekening van 1476. Op de Ferrariskaart (1770-1778) vermeld als
ID: 163370 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Streyestraat 24 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen gesloten historische hoeve met bakstenen bestanddelen en pannen zadeldaken. Oudste vermelding als ter Streyen in 1476. Op de Ferrariskaart 1770-1778 vermeld als Cense Roode Poort. Verbouwde boerenwoning met bepleisterde, beschilderde lijstgevel en dakruiter. Monumentale dubbele dwarsschuur gedateerd 1734 en 1862 met langgestrekte lijstgevel afgelijnd door geprofileerde bakstenen fries. Twee korfbogige poortdoorgangen met arduinen negblokken. In schuur geïntegreerde voormalige ast en beglaasd muurnisje met heiligenbeeld.