151504 resultaten
ID: 29838 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 66 (Zwevegem)
Vierkeerstraat nr. 66. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Geheel bestaande uit bakstenen bestanddelen (gewitte erfgevels) onder pannen zadeldaken; gesloten opstelling rond een deels gekasseid - deels gebetonneerd erf. Herkenbare configuratie op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Tevens enkele nutsgebouwen buiten het erf gelegen, deze staan niet weergegeven op de kaart.We
ID: 163184 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 66 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken; gesloten opstelling rond een deels gekasseid - deels gebetonneerd erf. Al opgetekend circa 1846. Erftoegang via poortgebouw, straatgevel met muurkapel opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog met beeld van Christus aan het kruis. Woonhuis met bewaarde bakstenen stoep met visgraatmotief. Schuur, stalvleugel met behouden aalpomp en slieten en buiten het erf, nutsgebouw.
ID: 43129 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 81-83 (Zwevegem)
Vierkeerstraat nr. 81-83. Twee burgerhuizen uit het interbellum. Enkelhuizen met lijstgevel van gele (nr. 81) en rode baksteen (nr. 83) verfraaid door fries en decoratieve metselverbanden in de borstwering. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.
ID: 163389 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 81-83 (Zwevegem)
Twee burgerhuizen uit het interbellum. Enkelhuizen met lijstgevel van gele ,nummer 81 en rode baksteen, nummer 83 met fries en decoratieve metselverbanden in de borstwering.
ID: 73299 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 9-11 (Zwevegem)
Vierkeerstraat nr. 9-11. Samenstel van twee lage arbeiderswoningen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuisjes met lijstgevel van beschilderde baksteen. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk en met geometrische roedeverdeling in de bovenlichten.
ID: 163182 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 9-11 (Zwevegem)
Arbeiderswoningen uit het laatste kwart van de 19de eeuw als dubbelhuisjes met lijstgevel. Licht getoogde muuropeningen.
ID: 44399 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vierkeerstraat 99 (Zwevegem)
Vierkeerstraat nr. 99. Dwars op de straat ingeplant boerenarbeidershuis. Samenstel van twee dubbelhuizen met beschilderde bakstenen lijstgevel en met aflijnende getrapte fries. Licht getoogde (voorgevel) en rechthoekige (zijgevel) muuropeningen met deels bewaard houtwerk.
ID: 21685 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vinkestraat (Zwevegem)
Vinkestraat z.nr./ Beerbosstraat. Kapel van de Guldenknok. Beeldbepalend bedehuisje opgetrokken in 1873 in opdracht van de familie Jean Demeulemeester-Vanhoutte om bescherming af te smeken voor een gezonde veestapel. Oorspronkelijk toegewijd aan het H. Hart, nu aan O.-L.-Vrouw.Eenbeukige bakstenen kapel met afgeronde apsis; leien zadeldak. Puntgevel met aflijnend friesje b
ID: 25631 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vinkestraat (Zwevegem)
Vinkestraat z.nr./ Driesstraat. Wegkapel gewijd aan O.-L.-Vrouw ter Ruste, heropgebouwd in 1991, nadat ze verwoest was door een aanrijding. Kapel reeds aangeduid in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse (1779). Volume weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846 ). Bedehuisje op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen en beschaduwd door linde. Puntgevel met rondbogige muurop
ID: 30008 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Vinkestraat (Zwevegem)
Wegkapel van 1873 toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw troosteres der bedrukten.