Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

153735 resultaten


ID: 162981 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 22 (Zwevegem)
Burgerhuis uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Enkelhuis met parement van gediversifieerde baksteen. Lijstgevel verfraaid door de strekse metselverbanden van ontlastingsbogen en borstwering. Benadrukt portaal met gecementeerde en beschilderde omlijsting; luifel tussen deur en bovenlicht onder kroonlijstje.


ID: 34907 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 25 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 25. Fraaie art-decoburgerwoning van ca. 1929. Sterk gereinigd parement van gele baksteen op arduinen plint. Brede venstertravee op de hoek gemarkeerd door overhoekse liseen met typisch bolornament. Op de bovenverdieping erker met afgeronde hoek. Geometrisch uitgewerkte deurtravee cf. hoger opgetrokken hoekliseen en pilaster naast trappenlicht met gekleurd glas-in-lood.


ID: 162982 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 25 (Zwevegem)
Art-decoburgerhuis van circa 1929 met parement van gele baksteen op arduinen plint. Brede venstertravee op de hoek gemarkeerd door overhoekse liseen met typisch bolornament.


ID: 22917 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 28 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 28. Art-decoburgerwoning van ca. 1933. Typisch parement van gele baksteen op arduinen plint; aflijnende gecementeerde en geschilderde fries. Brede venstertravee afgelijnd door twee geprofileerde hoekpilasters; tweezijdige erker met geometrisch metselverband van tussenstijl. Geprofileerd portaal met bovenlicht. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk. KADASTERA


ID: 162983 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 28 (Zwevegem)
Art-decoburgerhuis van circa 1933. Typisch parement van gele baksteen op arduinen plint; aflijnende gecementeerde en geschilderde fries. Brede venstertravee afgelijnd door twee geprofileerde hoekpilasters; tweezijdige erker met geometrisch metselverband van tussenstijl. Geprofileerd portaal met bovenlicht.


ID: 60132 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 29 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 29. Enkelhuis uit de jaren 1920-1930. Parement van gediversifieerde baksteen verfraaid door de lisenen op de bovenverdieping en de pilasters op de begane grond. Benedenvenster in licht vooruitspringende omlijsting met arduinen kroonlijstje. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk; behouden deur met glas-in-loodbovenlicht.


ID: 162984 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 29 (Zwevegem)
Dorpswoning uit de jaren 1920-1930. Parement van gediversifieerde baksteen verfraaid door de lisenen op de bovenverdieping en de pilasters op de begane grond. Benedenvenster in licht vooruitspringende omlijsting met arduinen kroonlijstje. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk; behouden deur met bovenlicht in glas in lood.


ID: 42723 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 3 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 3. Winkel-woonhuis uit de jaren 1930. Eenvoudige rode baksteenbouw gemarkeerd door verticaliserende hoeklisenen en horizontaliserende fries. Zwarte betegelde begane grond met fraaie houten winkelpui met geometrische roedeverdeling en glas-in-lood.


ID: 163394 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 3 (Zwevegem)
Winkel-woonhuis uit de jaren 1930. Eenvoudige rode baksteenbouw gemarkeerd door verticaliserende hoeklisenen en horizontaliserende fries. Zwarte betegelde begane grond met fraaie houten winkelpui met geometrische roedeverdeling en glas in lood.


ID: 43314 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 34 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 34/ Sint-Niklaassstraat/ Bekaertstraat. Sint-Niklaasinstituut, in oorsprong vrije meisjesschool, opgericht in 1866 onder impuls van E.H. Rogez op gronden geschonken door kannunik P.J. Maes. Volgens de kadastrale gegevens worden de vroegste gebouwen, zijnde het kloosterhuis en klassenvleugels, tussen 1868 en 1890 in opdracht van Jean Baptiste Béthune d'Id