Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

153735 resultaten


ID: 36487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herrekotstraat (Zwevegem)
Bedehuis naar ontwerp van Jules Ervijn, zie gevelsteen en opgetrokken in opdracht van de bond van kroostrijke gezinnen. De kapel werd opgetrokken nadat het Mariabeeld uit Fatima een rondreis deed in Europa en ook te Otegem was.


ID: 163260 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herrekotstraat (Zwevegem)
Kapel van 1948 toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans of Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Bedehuis naar ontwerp van Jules Ervyn. Kapel in rode baksteen met blauwe hardsteen, klokkentorentje en glas-in-loodvensters. Interieur met spits tongewelf met fresco's van Tahon uit Gent, straalgewelf in koor en marmeren altaar met beeld van de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Voor de kapel, bidbankjes.


ID: 37122 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herrekotstraat 4 (Zwevegem)
Herrekotstraat nr. 4. Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, met semi-gesloten opstelling rond een geasfalteerd erf. De site staat niet weergegeven op historisch kaartmateriaal.Ten oosten het woonhuis van zes traveeën met gecementeerde en beschilderde erfgevel; gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Voormalige cichoreias


ID: 163259 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herrekotstraat 4 (Zwevegem)
Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, met semigesloten opstelling rond een geasfalteerd erf met voormalige cichoreiast. Ten oosten het woonhuis van zes traveeën met gecementeerde en beschilderde erfgevel; gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Stalvleugel ten westen en nutsgebouwen ten noorden en zuiden.


ID: 40978 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herrekotstraat 6 (Zwevegem)
Herrekotstraat nr. 6. Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. De site staat vermoedelijk reeds aangegeven op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778); met kleinere stalvleugel voorgesteld op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) verder herkenbare configuratie.Oostelijke erfoprit afgezoomd met beukenhaag en hagebeukhaag. Boerenhuis ten oosten, samenstel van twee dubbelhuizen met lic


ID: 24881 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 11 (Zwevegem)
Hoogstraat nr. 11. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Vermoedelijk heeft de hoeve een oudere kern. Site aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met grosso modo gelijke opstelling als heden. Losse verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekiezeld erf. Centraal Lourdesgrotje. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noorden, ac


ID: 163327 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 11 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht met losse verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekiezeld erf en centraal Lourdesgrotje. Ten noorden boerenhuis met gewitte lijstgevel op gecementeerde plint van pseudo-bossage; bakstenen stoep. Centraal dakvenster met laadluik. Verdiepte vensters onder houten latei. Zijpuntgevels met vlechtingen. Lager aanpalend wagenhuis. Ten zuiden stalvleugel met voorliggende bakstenen stoep. Overkragend zadeldak rustend op hondjes; Vlaamse pannen. Ten westen dwarsschuur met afgesnuite linkerhoek. Betonnen conisch hondenhok onder tentdak. Achter het woonhuis gelegen huisweide en bakstenen kapel uit het begin van de jaren 1940.


ID: 48224 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ingooigemstraat 1 (Zwevegem)
Ingooigemstraat nr. 1/ Otegemplaats. Café z.g. SINT-AMAND. Hoekpand met typisch afgeschuinde hoektravee uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Volume van rode baksteen, horizontaal belijnd door gevelbreed casement. Licht getoogde muuropeningen met houten schuiframen.


ID: 163261 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ingooigemstraat 1 (Zwevegem)
Hoekpand met café, met typisch afgeschuinde hoektravee uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Horizontaal belijnd door gevelbreed casement. Licht getoogde muuropeningen.


ID: 77144 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ingooigemstraat 39 (Zwevegem)
Ingooigemstraat nr. 39. Burgerhuis uit het interbellum met invloeden van de Anglo-Normandische stijl cf. het houtsnijwerk. Woning getypeerd door het gebruik van gele baksteen, de in- en uitspringende muurvlakken, de (half)ronde erkers en het dakenspel. Rechthoekige muuropeningen met deels vernieuwd houtwerk.