153735 resultaten
ID: 68062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemstraat 30 (Zwevegem)
Kooigemstraat nr. 30. Z.g. "den Hul". Volgens de overlevering het voormalig buitenverblijf, mogelijk jachtpaviljoen, van de bisschoppen van Doornik. Gebouwd tussen 1780-1785 door prins Willem Florentin de Salm-Salm, bischop van Doornik en heer van Sint-Denijs. Vermoedelijk was het buitenverblijf in oorsprong gelegen in een partij bos en flankeerde twee vleugels de polygona
ID: 163346 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemstraat 30 (Zwevegem)
Volgens de overlevering het voormalig buitenverblijf, mogelijk jachtpaviljoen, van de bisschoppen van Doornik, gebouwd tussen 1780-1785 door prins Willem Florentin de Salm-Salm, bisschop van Doornik en heer van Sint-Denijs. Na 1854 werd het door notaris Opsomer verbouwd tot toren met een vleugel en verhuurd als woonhuis. Volume met een octogonale plattegrond met halfrond trappenhuis ten oosten. Baksteenbouw van anderhalve bouwlaag, met gebruik van Doornikse steen in het souterrain.
ID: 37695 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemstraat 73 (Zwevegem)
Kooigemstraat nr. 73/ Kaveiestraat. 19de-eeuws boerenarbeidershuis van één bouwlaag onder pannen zadeldak. Vermoedelijk in oorsprong twee wooneenheden. Volume reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Bakstenen lijstgevel afgelijnd door geprofileerde fries. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk; behouden luiken.
ID: 163347 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemstraat 73 (Zwevegem)
19de-eeuwse boerenarbeiderswoning van één bouwlaag onder pannen zadeldak met bakstenen lijstgevel afgelijnd door geprofileerde fries.
ID: 29631 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemwegel 2-4 (Zwevegem)
Kooigemwegel nrs. 2, 4. Twee arbeidershuisjes van ca. 1900 met eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Geknikte pannen zadeldaken doorbroken door storende dakkapellen. Getoogde vensters met houten kozijnen.
ID: 163348 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kooigemwegel 2-4 (Zwevegem)
Twee arbeiderswoningen van circa 1900 met eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevel, geknikte pannen zadeldaken, getoogde vensters met houten kozijnen.
ID: 37210 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kortrijkstraat (Zwevegem)
Kortrijkstraat z.nr./ Hinnestraat nr. 64. Bakstenen kapel van 1958; vervangt een oudere kapel. Puntgevel met getoogde muuropeningen afgezet door sierlijk ijzeren hek. Ouder houten Christusbeeld aan het kruis. Vermoedelijk oorspronkelijk gepolychromeerd. DEGRANDE V., Inventaris Kapellen West-Vlaanderen, gemeente Zwevegem, onuitgegeven, z.p.
ID: 38644 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kortrijkstraat (Zwevegem)
Kortrijkstraat z.nr. Wegkapel uit het derde kwart van de 20ste eeuw. De kapel werd opgericht uit dank voor de behouden thuiskomst van een krijgsgevangen zoon van de familie Meerseman en het gespaard zijn van oorlogsellende van de familie Lacombe.Bakstenen bedehuisje op rechthoekige plattegrond; zadeldak. Puntgevel met beglaasde muurnis met Maria met kind. Muurplaat met opschrift:"O MARIA M
ID: 163028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kortrijkstraat (Zwevegem)
Bakstenen kapel uit 1958 met puntgevel met getoogde muuropeningen afgezet door sierlijk ijzeren hek. Ouder houten Christusbeeld aan het kruis.
ID: 163031 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Kortrijkstraat (Zwevegem)
Wegkapel uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen bedehuisje op rechthoekige plattegrond met zadeldak. Puntgevel met beglaasde muurnis met Maria met kind. Muurplaat met opschrift.