Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

153735 resultaten


ID: 163227 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 9 (Zwevegem)
Belangrijkste hoeve op het grondgebied van de gemeente, centrum van de heerlijkheid en het graafschap van Moen met leenhof. De hoeve wordt voor het eerst vermeld in een pachtcontract van 1443. p de kaart van Sanderus (1641) en op de kaart van het landboek van Moen (1760) afgebeeld met losstaande bestanddelen. Hoeve vernield door brand op 4 april 1893. De kadastrale legger van 1893 beschrijft de hoeve als "maison en ruines". Nu volledig omwalde hoeve met vrij homogeen gebouwenbestand daterend uit de late 19de eeuw,. Erftoegang via 17de-eeuwse bakstenen tweebogige brug met gekasseid oppervlak en met deels 17de-eeuws poortgebouw met wapenschild. Twee lindebomen flankeren de brug. Woonhuis met pannen zadeldak doorbroken door klokkentorentje, stalvleugel en imposante dubbele dwarsschuur en vrijstaand in kern 18de-eeuws wagenhuis. Imposante tabaksast en bergplaats.


ID: 23425 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 1-3, 7-11 (Zwevegem)
Moense Beekstraat nrs. 1-3 en 7-11. Eenheidsbebouwing bestaande uit vijf, dieper in gelegen lage arbeiderswoningen. Oorspronkelijk zes woningen, nr. 5 werd afgebroken en vervangen door een burgerwoning met twee bouwlagen uit het interbellum.Samenstel van vier dubbelhuizen en één enkelhuis (nr. 11). Rode verankerde baksteenbouw verfraaid door aflijnende fris, geknikte pannen zadeldaken door


ID: 50467 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 19-25 (Zwevegem)
Moense Beekstraat nr. 19-25. Eenheidsbebouwing bestaande uit vier enkelhuizen. Rode baksteenbouw verfraaid door sierankers en met invloeden van de cottage-architectuur cf. het open spant bij nr. 25 en de houten korbelen. Begane grond met rondbogige muuropeningen, licht getoogd op de eerste bouwlaag. Bewaard schrijnwerk bij nr. 21, bovenlichten met kleine roedeverdeling.


ID: 163230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 19-25 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing bestaande uit vier enkelhuizen in rode baksteenbouw met sierankers en met invloeden van de cottage-architectuur. Begane grond met rondbogige muuropeningen, licht getoogd op de eerste bouwlaag.


ID: 31409 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 2 (Zwevegem)
Moense Beekstraat nr. 2. Lage 19de-eeuwse arbeiderswoning. Enkelhuis met gecementeerde en beschilderde lijstgevel; hoogopgaand zadeldak (kunstleien). Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk.


ID: 163228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 2 (Zwevegem)
Lage 19de-eeuwse arbeiderswoning, enkelhuis met gecementeerde en beschilderde lijstgevel en hoogopgaand zadeldak kunstleien.


ID: 43096 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 5 (Zwevegem)
Moense Beekstraat nr. 5. Burgerwoning uit het interbellum. Dubbelhuis van rode baksteen verfraaid door oranjerode baksteen voor o.m. fries. Arduinen plint, lateien en aanzetstenen. Deels vernieuwd houtwerk.


ID: 163229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moense Beekstraat 5 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het interbellum, dubbelhuis van rode baksteen met oranjerode baksteen voor onder meer fries en arduinen plint, lateien en aanzetstenen.


ID: 13720 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Moenstraat 10 (Zwevegem)
De historische hoeve Roden Duifhuize of Rouge Colombier met onmiddellijke omgeving te Sint-Denijs, is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 13721 | Beschermd monument

Moenstraat 10 (Zwevegem)
De boerenwoning, de inrijpoort en de duiventoren behorende tot de historische vierkanthoeve Roden Duifhuize of Rouge Colombier te Sint-Denijs, zijn beschermd als monument.