84000 resultaten
ID: 172871 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Mildredaplein (Alveringem)
Deze gedenkzuil herdenkt de militaire en burgerlijke doden van Izenberge uit de Eerste Wereldoorlog. Het oorlogsgedenkteken is van de hand van L. Tanghe uit Brugge en werd opgericht in 1921.
ID: 148833 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat (Alveringem)
Kapelletje van één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd 1735 in gecementeerd topstuk en door middel van muurankers 17.. in voorgevel.
ID: 172921 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat (Alveringem)
Dit gedenkteken, opgericht op initiatief van het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Rijkers, herinnert aan de militaire doden van Sint-Rijkers uit de Eerste Wereldoorlog.
ID: 149176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat 14 (Alveringem)
Enkelhuis, een blok vormend met nummer 16, van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, blauwe mechanische pannen), uit de 19de eeuw.
ID: 13167 | Beschermd monument
St.-Rijkersstraat 19 (Alveringem)
De kasteelhoeve Hof van Wychhuus te Alveringem, is beschermd als monument.
ID: 148831 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat 19 (Alveringem)
Voormalig eigendom van jonkheer Franchoys van Wychhuus, heer van Fontignie, burgemeester en landhouder van de wet der "Stede ende Casselrie van Veurne-Ambacht" tussen 1615-1617. Het hof blijkt steeds in handen te zijn geweest van dezelfde familie, eerst van "van Wychhuus", later door verwantschap, van "van Raveschoot".
ID: 149175 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat 2 (Alveringem)
Zichtbepalend hoekhuis, aan kruising van Sint-Rijkersstraat en Dorp. Vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.
ID: 172959 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat 20 (Alveringem)
Voormalig schoolgebouw met ommuurde speelplaats. Het Belgische leger richtte de schoolgebouwen in oktober 1914 in als hospitaal.
ID: 13171 | Beschermd monument
St.-Rijkersstraat 22 (Alveringem)
De voormalige kapelanie te Alveringem, thans museum Verschaeve, is beschermd als monument.
ID: 148832 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
St.-Rijkersstraat 22 (Alveringem)
Voormalige kapelanie, heden museum Verschaeve, naar Z.E.H. Cyriel Verschaeve, Priester-Dichter-Denker, Dr. Honoris Causa van universtiteiten Leuven, Jena en Keulen, bezieler van de Frontbeweging gedurende de Eerste Wereldoorlog, en voorvechter van het Duitse nationaalsocialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met een lijstgevel van gele baksteen. Het huis wordt van een straat gescheiden door een voortuin met daarin een bronzen borstbeeld van de kapelaan.