Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6326 resultaten


ID: 160204 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koestraat 26, 30 (Brugge)
Kasteeldomein "Ter Lucht" gaat terug tot de 16de eeuw. Het kasteel ligt centraal in het park op een lichte verhevenheid. Ten westen ligt het neerhof. Latere toevoegingen aan de site zijn de Onze-Lieve-Vrouwe kapel van 't Boompje uit 1664 ten noorden en de de paardenstallen uit het einde van de 19de eeuw ten zuiden van het neerhof. Parkaanleg in landschappelijke stijl met verschillende zichtassen, een berceau en een serpentinevijver met boogbruggetje. Verder zijn er nog metalen toegangshekken met bakstenen pijlers en vaasornamenten en staan er in het park verschillende beelden. Ten oosten van het kasteel een moestuin met bakstenen muur met leifruit en een serre. Toegankelijk via een lange dreef met lorken en rododendrons.


ID: 11557 | Beschermd monument

Komvest 34 (Brugge)
De Sint-Jozefskliniek, opgericht aan het begin van de 20ste eeuw te Brugge, is beschermd als monument.


ID: 11558 | Beschermd monument

Komvest 43 (Brugge)
Het kantoorgebouw van de gistfabriek naar ontwerp van M. De Meester te Brugge, is beschermd als monument.


ID: 12363 | Beschermd monument

Koning Albert I-laan (Brugge)
De bescherming als monument omvat het ruiterstandbeeld van Koning Albert I.


ID: 170051 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albert I-laan (Brugge)
Ruiterstandbeeld van Koning Albert, toegewijd aan de koning en zijn leger 1914-1918 en omschreven als een bevrijdingsgedenkteken. Het bronzen beeld is een ontwerp van de Brugse beeldhouwer Octave Rotsaert en werd pas in 1954 ingehuldigd.


ID: 14444 | Beschermd monument

Koning Albert I-laan 8 (Brugge)
Het psychiatrisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw en het smeedijzeren hekwerk te Brugge, zijn beschermd als monument.


ID: 160208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Leopold III-laan 41 (Brugge)
Oorspronkelijk stond op dit domein het kasteel "Oud Boeverbos" opgetrokken in neogotische stijl. Reeds in 1970 waren er plannen om hier de administratie van de Provincie West-Vlaanderen te vestigen.


ID: 150770 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kopstraat 3-5 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van samen vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, 16de eeuw en eerste helft van de 17de eeuw. Vermoedelijk oorspronkelijk twee panden.


ID: 150772 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Korte Riddersstraat 1 (Brugge)
Twee huizen op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Opgetrokken als historiserende "Kunstige Herstelling" in 1944 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge).


ID: 150774 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Korte Riddersstraat 10 (Brugge)
Hoekhuis van vier/drie + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1647, maar met 15de- tot 16de-eeuwse kern, zie dakconstructie. De muuropeningen werden in de loop van de 18de eeuw aangepast. Verankerde, geschilderde lijstgevel van baksteen met gebruik van natuursteen. Op hoek Mariabeeld met Kind onder baldakijn. Zijgevel met trapgevel.