Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 132608 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bombaystraat, Kopenhagenstraat, Liverpoolstraat, Londenstraat, New-Yorkstraat, Oslostraat, Terneuzenlaan, Tolhuiskaai, Voorhavenkaai, Voorhavenlaan, Wiedauwkaai (Gent)
De sites van de Voorhaven en Tolhuis vormen een goed bewaard voorbeeld van havenaanleg uit de periode 1880-1890 met nog overblijvende essentiële onderdelen zoals een stuw, een schutsluis, sluiswachterswoningen, havenloodsen, havenkranen en droogdokken..


ID: 132715 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brabantdam 56 (Gent)
Enkelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen met mansardedak; bepleisterde lijstgevel in Lodewijk XIV-stijl volgens bouwaanvraag daterend van 1730. Gedrukte rondboogpoort in arduinen hol geprofileerde omlijsting met kroonlijst, volgens bouwaanvraag van 1777. Drie gecementeerde achterpuntgevels.


ID: 8837 | Beschermd monument

Braderijstraat, Lievekaai, Zilverhof (Gent)
De loop van de Lieve met Lievekaai en kaaimuren, tussen de Leie en het Rabot, te Gent is beschermd als monument.


ID: 132799 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brusselsesteenweg (Gent)
Vlaamse spoorwegwerkplaats, opgericht in 1881 naar bouwplannen van architect Stasino en in gebruik genomen in 1884. De grootschalige site omvat nog een deel van de oorspronkelijke bebouwing, namelijk onder meer een bureelgebouw, aanleunend bij de neotraditionele bouwstijl, en verscheidene bakstenen werkplaatsgebouwen gebouwd volgens eenzelfde bouwconcept, een later toegevoegd oliemagazijn van circa 1900, en technische uitrusting.


ID: 132802 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Buitenhof (Gent)
Ruïne van de voormalige brouwerij der Sint-Baafsabdij, opgetrokken in de loop van de 12de eeuw uit Doornikse steen. Oorspronkelijk romaans gebouw van twee bouwlagen, door het verhoogd straatniveau slechts één bouwlaag hoog met rondboogvensters.


ID: 132800 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Buitenhof 35 (Gent)
Zeer oud, breed gebouw, oorspronkelijk fungerend als werkplaats voor de Sint-Baafsabdij. Sporen van het oudere gebouw, dat opklimt tot de 13de eeuw, in de hoge plint van Doornikse steen met versnijding. Nu voornamelijk 16de- en 18de-eeuwse elementen, zie onder meer de bakstenen bovenbouw van in totaal achttien traveeën met hoofdzakelijk een 18de-eeuws, classicistisch uitzicht. De voorgevel werd voorzien van een bepleistering.


ID: 132837 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgstraat 176, Sint-Elisabethplein (Gent)
Industrieel gebouw met twee bouwlagen van vijf traveeën onder mansardedak, uit eerste kwart 20ste eeuw.


ID: 132839 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgstraat 18, 18A-H, Jan Botermanstraat (Gent)
Brede voorgevel, oorspronkelijk enkelhuistype, volledig opgetrokken uit zandsteen, met drie bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, zogenaamd naar weduwe Pierre de Loose die in 1780 een aanvraag deed om de voorgevel van haar huis te laten herbouwen. Behouden koetshuis met zijgevel in de Jan Botermanstraat.


ID: 132846 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgstraat 25-29, 25A, 27A-F, 29A, Perkamentstraat 7-9 (Gent)
Gevelwand in empirestijl omvattende drie woningen, in de loop van de eerste helft van de 19de eeuw aan elkaar aangepast. Nu bepleisterde, beschilderde en volledig belijnde lijstgevel met drie bouwlagen van acht traveeën waarvan de vier middenste uitgewerkt zijn als risaliet. Deze vier traveeën vormen een herenhuis op U-vormige plattegrond. De twee zijtraveeën vormen elk een afzonderlijke woning onder schilddak. Rechts van de tuin en aan het Perkamentstraatje gelegen, ateliers van de pianofabriek Van Hyfte, opgevat als een bakstenen gebouw, daterend van rond 1929.


ID: 8080 | Beschermd monument

Corduwaniersstraat 43-51 (Gent)
De gevels en bedakingen van deze stadswoningen en deze beluikhuisjes zijn beschermd als monument.