Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

982 resultaten


ID: 4299 | Beschermd monument

Mudaeusstraat (Brecht)
De bescherming als monument betreft het restant van de schepenbank en het voetstuk van de schandpaal, opgesteld op het driehoekig pleintje voor het Kempisch Museum.


ID: 3812 | Beschermd monument

Dorpstraat 10 (Bree)
De parochiekerk Sint-Pieter te Tongerlo (Bree) is beschermd als monument.


ID: 3625 | Beschermd monument

Hoogstraat (Bree)
Een deel van de parochiekerk Sint-Michiel te Bree is beschermd als monument. De bescherming omvat de oorspronkelijke delen van de 15de-eeuwse kerk, met name het koor, het transept en een deel van de middenbeuk.


ID: 3759 | Beschermd monument

Itterplein 1 (Bree)
De gotische parochiekerk Sint-Trudo is, met uitzondering van de neogotische toren (1864-1876), beschermd als monument.


ID: 3598 | Beschermd monument

Kerkstraat 10 (Bree)
De parochiekerk Sint-Martinus te Beek (Bree) is beschermd als monument.


ID: 3736 | Beschermd monument

Opitterkiezel 200 (Bree)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Troosteres der Bedrukten is beschermd als monument.


ID: 174127 | Vastgesteld landschapsatlasrelict

Koolkerke, Sint-Kruis (Brugge), Damme, Hoeke, Lapscheure, Oostkerke (Damme), Westkapelle (Knokke-Heist), Maldegem (Maldegem)
Dit gebied omvat het typische vlakke landschap van een deel van de Oostkustpolders ten noordoosten van Brugge met de vestingstad Damme en de kleinschalige dorpen Dudzele, Oostkerke, Hoeke en Lapscheure, doorsneden door de Damse Vaart en de tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal, die in vele gevallen geaccentueerd worden door bomenrijen. In dit grotendeels bedijkte polderlandschap liggen ook meerdere kreekrestanten van de voormalige Zwingeul en van het Lapscheurse Gat. Bewaarde en vervaagde vestingwerken, zoals rond de stadskern van Damme en bij het Fort van Beieren zijn talrijk aanwezig.


ID: 127145 | Vastgesteld landschapsatlasrelict

Sint-Andries (Brugge), Varsenare (Jabbeke), Houtave, Meetkerke (Zuienkerke)
Deze vaststelling betreft het gebied ‘Meetkerkse Moeren, poldergebied rond Houtave en overgang naar zandstreek’. Het gebied wordt gevormd door de uitgestrekte graslanden van de Lage Moere van Meetkerke ten noorden van het kanaal. Tussen de percelen lopen talrijke grachtjes en sloten waar rietvegetatie in voorkomt. Door de afwezigheid van perceelsrandbegroeiing heeft men te maken met een open landschap. Aansluitend liggen de polderakkers rondom de gehuchten Meetkerke en Houtave. Het is een uitgestrekt en open gebied met nog een aantal verspreide historische ontginningshoeves. De Blankenbergse vaart is verantwoordelijk voor de afwatering van het gebied en doorkruist het gebied van noord naar zuid. Het Kanaal Gent-Oostende komt ongeveer overeen met de fysische grenslijn tussen de polderstreek ten noorden en de zandstreek ten zuiden.


ID: 14561 | Beschermd monument

Baliestraat 2 (Brugge)
De Sint-Gilliskerk te Brugge, is beschermd als monument.


ID: 13734 | Beschermd monument

Begijnhof 1-18, 20-54, Professor Dr. J. Sebrechtsstraat 2-4, Wijngaardplein 15 (Brugge)
De kapel en het gebouwencomplex van het Begijnhof te Brugge, zijn beschermd als monument.