Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

600 resultaten


ID: 113346 | Beschermd monument

Zeedijk (Damme)
Deze bescherming betreft de dubbele observatiepost bij Stützpunkt Gustav, onderdeel van de Hollandstellung.


ID: 113342 | Beschermd monument

Zeedijk 4 (Damme)
Deze bescherming betreft het groot manschappenverblijf bij Stützpunkt Gustav, onderdeel van de Hollandstellung.


ID: 165908 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Baan (De Haan)
Bakstenen brug over de Noordede, al te zien op de Ferrariskaart (1770-1778). De brug werd gerestaureerd in de jaren 1990. Dubbele steekboogbrug volgens gevelstenen (her)bouwd in "1848" door de Watering van Blankenberge met opschrift "WB".


ID: 154602 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grotestraat 154 (De Haan)
Staat vermeld in een ommeloper van 1686 als eigendom van het Brugse Sint-Claraklooster. De hoeve is op de Ferrariskaart (1770-1778) met L-vormige opstelling afgebeeld, aan de straat is over de Zwinbeek een stenen brug getekend.


ID: 173412 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watergangstraat (De Haan)
Brug in bruine baksteen met dubbele rondboog en vleugels onder betonnen dekplaten. Rondbogen met blauwhardstenen sluitstenen met opschrift "WB" en jaartal "1853".


ID: 129615 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteellaan 33-41 (De Pinte)
Deels omgracht kasteel met rechts, gedeeltelijk aangepast 18de-eeuws dienstgebouw en hoeve, omringend park en landerijen met stervormig aangelegde dreven. Monumentaal toegangshek tussen gemetste pijlers met siervaasbekroning en vierkante paviljoentjes. Oorspronkelijk bepleisterd en geschilderd, heden bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond, vijf op vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak.


ID: 129641 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Weldendreef 1-3 (De Pinte)
Waterkasteel gelegen binnen een dubbele omwalling, ten noorden en ten zuiden afgezoomd door dreven en ter hoogte van het kasteel een noordelijke dreef als verbinding met de vroegere Oudenaardse Steenweg en zuidelijke dreef naar Pont-Zuid. Nieuwe hoofdtoegang in het westen, met axiale dreef vanaf de Kriekestraat met heropgebouwde rococopoort aan de straat en vierkante hekpijlers met siervaasbekroning aan de buitenwal en neerhof.


ID: 129827 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hellestraat (Deinze)
Aangelegd bij het hekken van het Leiekanaal in 1860 waarbij een grote bocht van de Leie afgesneden werd. Houten ophaalbrug met portiek, in 1896 vervangen door de huidige ijzeren T-vormige ophaalbrug en drie vaste traveeën.


ID: 129966 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meirstraat 7, 13 (Deinze)
Kasteeldomein opklimmend tot midden 14de eeuw. Het landhuis werd verschillende malen heropgebouwd, door architect Louis Minard verbouwd in 1856 en 1873, maar in 1923-1924 volledig heropgebouwd onder Van Herrewege-De Wilde. Sober landhuis van drie bouwlagen onder mansardedak omgeven door . Op een eilandje in de vijver bevindt zich een bakstenen torengebouwtje in gotische stijl. Ten westen van het kasteeldomein neerhof met boerenwoning van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk naar ontwerp van Louis Minard.


ID: 130149 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldestraat 21 (Deinze)
Omgracht goed, gelegen aan de Kale en tegenover het kasteel van Kervyn de Meerendré. Eenvoudig kasteeltje van zeven traveeën en twee bouwlagen, waarschijnlijk wederopbouw van circa 1800. Over walbrug, ten noorden, muur met korfboogpoort met zandstenen negblokken en waterlijst, waarin nu een gietijzeren hek hangt, en bekroond met kantelen.