Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 134974 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Kruisstraat (Gent)
Barokke nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje, mogelijk opklimmend tot de oorspronkelijke bouwperiode van het voormalige hoekhuis dat een oude kern uit de 16de eeuw bevatte.


ID: 134970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Kruisstraat 2, Sint-Baafsplein 22-70 (Gent)
Het pand behoorde oorspronkelijk toe aan de heren van Herzele. De meerlagige middeleeuws panden opgetrokken uit Doornikse kalksteen met een constructiemethode en vormentaal eigen aan de 13de eeuw, werden in de 18de eeuw aangepast naar de toenmalige smaak.


ID: 135059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Violettestraat (Gent)
Bak- en natuurstenen neoclassicistische kapel opgetrokken in tweede helft 19de eeuw, gelegen in het Klein Begijnhof in een langgerekte tuin.


ID: 135013 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Violettestraat 201 (Gent)
Convent in het Klein Begijnhof, volgens archiefstukken van 1638. Oorspronkelijk min of meer L-vormig en gesitueerd aan de ene kant van het verbindingsstraatje tussen het centrale binnenplein en de Achterstraat. Aan het verbindingsstraatje uitgebreid met een vleugel in derde kwart 19de eeuw tot een U-vormig complex. Korfboogvormig poortje met afgeschuind profiel en sluitsteen, ingeschreven in een trapgevel. Neogotische tuinkapel afgedekt met zadeldak links tegen de binnenmuur van de voortuin.


ID: 135143 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lievekaai 13 (Gent)
Eenvoudig enkelhuis van drie bouwlagen en twee traveeën, met zadeldak uit de 19de eeuw. Houten rechthoekige muurkapel op tweede verdieping met Onze-Lieve-Vrouwebeeld boven een uitgewerkte ijzeren lantaarnhaak.


ID: 135177 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Limburgstraat 14-16 (Gent)
Neogotisch-getint breedhuis van drie traveeën met vier bouwlagen en mansardedak met centraal getrapt dakvenster en dakkapelletjes, op cartouches gedateerd: ANNO 1888. Nis met Sint-Jozefbeeldje op de borstweringen bovenaan.


ID: 135209 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Louis Van Houttestraat 60 (Gent)
Parochiekerk met geplaveid en door muurtje afgesloten voorpleintje met calvarie volgens gedenksteen opgericht in 1943. Eenvoudige neogotische kapel met een beuk van zes traveeën lang met recht afgesloten lager koor van drie traveeën. Een stichtingssteen vermeldt het jaartal 1871 en de architect Alphonse Vossaert.


ID: 135262 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Magergoed 1-2 (Gent)
Voormalige hoeve waarvan het woonhuis een zeldzaam overblijfsel is van laatmiddeleeuwse architectuur. Vroegste vermelding van het Maegher Goet dateert van 1577. Midden in het veld gelegen hoeve op het eind van de met bomen afgezette dreef. Monumentale toegangspoort van het 17de-eeuwse type sluit de westelijke zijde af van een vroeger flessenhalsvormig omwald erf. Woonhuis uit de 15de-16de eeuw op motte ten oosten met gedichte vierkante binnenwal. Stal- en schuurvleugel, gedateerd 1873, tegen de noordelijke kant van het erf.


ID: 135278 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mariakerkeplein (Gent)
Kerkhof met neogotische galerij, gerealiseerd vanaf 1873. De ommuring met galerij werd voltooid in 1876 en uitgevoerd door bouwmeester L. Gildemyn volgens ontwerp van architect Baron Jean de Bethune. De overdekte gaanderij bestaat uit twee haaks staande vleugels onder zadeldak met schaliën bedekt.


ID: 135377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moleneinde (Gent)
Kapel gesitueerd op de hoek met de Lindestraat mogelijk op de plaats van een oudere verdwenen kapel. Eenvoudige neogotische baksteenbouw op omlopende natuurstenen plint, onder steil zadeldak, volgens kadastergegevens van 1906 en opgericht door juffrouw Ida Delebecque.