Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 136499 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Gerolfstraat 47 (Gent)
Langgestrekte hoeve met een met gras begroeid voorerf met boerenwoning van vijf traveeën en ten westen dwarsschuur, eerstgenoemde in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 136527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Jansdreef 23 (Gent)
Hoekhuis van drie bouwlagen onder afgewolfde bedaking, gedateerd 1897 op de borstwering van het dakvenster. Bakstenen lijstgevel van één travee, afgeschuinde hoektravee en twee traveeën. Afgeschuinde hoektravee bekroond met dakvenster onder driehoekig fronton; op tweede bouwlaag ingemetselde neoclassicistische muurkapel, gedateerd 1850.


ID: 136548 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Jozefstraat 3 (Gent)
Huis van de rector van het Glorieux-instituut. Dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 136572 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Kruis-Winkeldorp 19 (Gent)
Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, van 1863, naar verluidt naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny. Rechts van het gebouw, voor het erf van een verbouwd hoevetje, bakstenen kapelletje op sokkel met zadeldekje en metalen kruis daterend van 1881.


ID: 136581 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Kwintensberg 52 (Gent)
Onderkelderd breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen met steil, gebogen zadeldak, minstens opklimmend tot de 17de eeuw. Houten muurkapel tussen eerste en tweede bovenvenster, volgens archiefstukken geplaatst in 1868 ter vervanging van een oudere muurkapel van 1833.


ID: 136749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Salvatorstraat 14, 14A (Gent)
Geschilderd bakstenen schoolgebouw in neoromaanse stijl volgens bouwaanvraag van 1856. Voorgevel met dubbelhuisopstand en centraal dakvenster met rondboognis en bekronend kruisbeeld. Rondboogvensters in geprofileerde arduinen omlijsting onder booglijst, verbonden door imposten; doorlopende onderdorpels.


ID: 136751 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Salvatorstraat 28-32 (Gent)
Rechts van geplaveide binnenkoer, éénlaags bakstenen gebouw onder zadeldak, geritmeerd door brede en smalle steekboognissen. Links, haaks op straat, bakstenen hoofdgebouw van negen traveeën met twee bouwlagen en hoog zadeldak, daterend uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 136828 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slotendries 3, 3A (Gent)
Gerestaureerde rechte bakstenen poortgevel uit eerste kwart 17de eeuw, afgedekt door een rij Vlaamse pannen en tussen twee lagere, rechte zijmuren grotendeels opgetrokken van 20ste-eeuwse baksteen. Enig overblijfsel van het historisch belangrijk en nog deels omwalde goed genaamd Hof te Sloten.


ID: 136963 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stropstraat 119 (Gent)
Het provincialaat, gebouwd in 1897, is een imposant gebouw in neoclassicistische stijl achter een hoge muur met geaccentueerde poort en overdekte doorgang. De kapel is een goed voorbeeld van een kloosterkerk in neostijl uit eind 19de en begin 20ste eeuw. De bijhorende binnentuin, aangelegd in landschapsstijl met onder meer een vijver, trompetboom, een beeldengroep en een Lourdesgrot, dateert vermoedelijk uit de aanlegfase van het Sint-Vincentiushuis of provincialaat.


ID: 137047 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Theresianenstraat 9 (Gent)
Het voormalige karmelietessenklooster klimt op tot de 17de eeuw en werd op harmonische wijze aangepast tijdens de 19de eeuw. Hierbij werd het concept van een contemplatieve kloosterorde gevolgd, namelijk met de klassieke kloosteraanleg met pandgangen rondom een vierkant pandhof ten zuiden van de kerk.