Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 137443 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watertorenstraat 5 (Gent)
Modernistisch bedrijfsgebouw naar ontwerp van architect Luc Alaerts voor het bedrijf N.V. Intercom Distributie Noord. Architect Alaerts drukte zijn eigen stempel vooral op het ontwerp van de burelen en de inkomsthal. De architectuur sluit aan bij het late modernisme uit de jaren 1960 met elementen uit het brutalisme gekenmerkt door het gebruik van in hoogte verspringende volumes met strak horizontaal karakter en het gebruik van ruwe, contrasterende materialen.


ID: 9506 | Beschermd monument

Wiedauwkaai (Gent)
De bescherming omvat de brugstuw tussen het Tolhuiseiland en de Wiedauwkaai, met inbegrip van de brugrelingen en delen van de reling langs de Wiedauwkaai.


ID: 9511 | Beschermd monument

Wiedauwkaai (Gent)
De bescherming omvat de spoorwegbrug van het ringspoor.


ID: 9514 | Beschermd monument

Wiedauwkaai (Gent)
De bescherming omvat de twee droogdokken en de betonnen prefabafsluiting ter hoogte van de Wiedauwkaai.


ID: 137467 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wiedauwkaai (Gent)
Brugstuw met drie doorlaatopeningen segmentbogig afgedekt; hoofdzakelijk bekleed met gebosseleerde natuursteen; puntvormige stuw-(brug-)pijlers. Brugreling en delen van de reling langs de Wiedauwkaai op gietijzeren paaltjes met leeuwenkopjes.


ID: 137468 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wiedauwkaai (Gent)
Geheel van twee droogdokken, een klein en een groot, van 1880-85; volledig natuurstenen bekleding. Betonnen prefabomheining uit het interbellum.


ID: 9569 | Beschermd monument

Wiedauwkaai 52 (Gent)
De bescherming omvat de water- en traptoren van de voormalige katoenspinnerij Galveston.


ID: 11025 | Beschermd monument

Willem de Beersteeg (Gent)
De bescherming als monument omvat het hoger opgetrokken centrale gedeelte van de basisschool Sint-Lievens met de voormalige feestzaal van de Koninklijke Kruisboogvereniging Nemrod.


ID: 11034 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Willem de Beersteeg (Gent)
De bescherming als stadsgezicht omvat de basisschool Sint-Lievens met inbegrip van de speelplaats en met uitzondering van de afdaken op de speelplaats.


ID: 137497 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Willem de Beersteeg (Gent)
Gebouwencomplex opgetrokken in de 17de-18de eeuw dat zou dienst gedaan hebben als kazerne, volgens een plan van 1830 omgevormd tot suikerraffinaderij. Centraal bakstenen lijstgevel van acht traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, vermoedelijk uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Zeer merkwaardige feestzaal met rijke stucversiering in eclectische stijl bewaard op tweede verdieping: in 1852 ingericht naar ontwerp van architect M.H. Martens. Links en rechts lagere aanbouw van respectievelijk elf en negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, respectievelijk uit de 19de en het vierde kwart van 18de eeuw.