Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 169720 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boeschepestraat (Heuvelland)
In de straatbocht gelegen kapel van 1947 met omringend grasperkje en geflankeerd door twee linden en rustbanken links en rechts ervan. Eenbeukig kapelletje met een driezijdige sluiting onder kort overstekend, leien zadeldak.


ID: 152712 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boeschepestraat 4 (Heuvelland)
Hoeve gelegen op verhevenheid, aan straatbocht. Volgens bewoner, deels heropgebouwd circa 1921 grosso modo op oude funderingen, zie behouden oude onderkeldering van het boerenhuis. Vrij traditionele heropbouw, teruggaand op regionale hoevebouw.


ID: 152658 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dikkebusstraat 236-238, 244 (Heuvelland)
Pastorie en schoolmeesterswoning heropgebouwd naar ontwerp van architect F. Tilley in het begin van de jaren 1920. Analoge dubbelhuizen van twee bouwlagen en vijf traveeën onder overstekend schilddak. Aanleunend schooltje: lage bakstenen gebouwen onder zadeldaken rondom speelplaats.


ID: 152686 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eikelstraat (Heuvelland)
Kruisbeeld, gelegen aan de voet van de Zwarte Molenberg, op het kruispunt bij de Bellestraat en de Eikelstraat. In 1909 opgericht ter nagedachtenis van drie geestelijken, die aldaar in de tweede helft van de 16de eeuw werd en terechtgesteld.


ID: 169714 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eikelstraat (Heuvelland)
Negentiende eeuwse kapel gelegen nabij de hoeve oprit van een sterk verbouwde hoeve. Eenbeukig kapelletje onder overstekend zadeldak, voorzien van windborden en bekronend ijzeren kruis. Rode baksteenbouw met rechthoekige kapeldeur waarboven rondbogig bovenlicht.


ID: 173943 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 3 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, kadastraal ingetekend in 1928 maar wellicht al gebouwd in de eerste helft van het decennium. Bakstenen hoevegebouwen met regionalistische kenmerken, waarvan de westvleugel gedeeltelijk in houtbouw volgens vooroorlogse bouwwijze.


ID: 152653 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hillestraat 8 (Heuvelland)
Boerenhuis van een voormalige hoeve met losse bestanddelen, naar ontwerp van architect C. Schmidt uit het begin van de jaren 1920. Teruggaand op de regionale hoevebouw en voorzien van streekeigen bouwelementen. Straatgevel met twee opkamertraveeën links en vijf traveeën. De twee opkamertraveeën lopen uit op een trapgevel, voorzien van een houten muurkapelletje.


ID: 169724 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Houthemstraat (Heuvelland)
Op de glooiing gelegen calvarie. Hoefijzervormige parterre afgezet met populieren. Centraal calvarie bestaande uit ijzerzandstenen rotsblokken, waarboven een Christus aan het kruis (beton + gietijzer).


ID: 152736 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Houthemstraat 4 (Heuvelland)
Hoeve volgens de bewoners heropgebouwd in 1922-1923; vooroorlogse hofstede stond echter dieper in, zie resten van omwalling. Oorspronkelijk losse, heden ten gevolge aanbouwen deels aaneengesloten, lage bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een begrint erf; gietijzeren toegangshek; centraal hondenhok; boerenhuis, stal en dwarsschuur respectievelijk ten westen, ten zuiden en ten oosten.


ID: 152732 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kaleutestraat 7-11 (Heuvelland)
Schoolcomplex met U-vormige plattegrond bestaande uit: lage klassenvleugel van veertien traveeën tussen twee enkelhuizen onder zadeldaken; houten en bakstenen dakkapellen en dakruiter.