Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 28618 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 20 (Avelgem)
Achterdriesstraat nr. 20. Kleine, half vrijstaande landelijke woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde baksteen met tandlijst. Rechthoekige muuropeningen met rechte latei verfraaid met ruitvormige geglazuurde tegels, bewaard schrijnwerk.


ID: 162191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 20 (Avelgem)
Kleine, half vrijstaande landelijke woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde baksteen met tandlijst. Rechthoekige muuropeningen met rechte latei verfraaid met ruitvormige geglazuurde tegels.


ID: 30223 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 60 (Avelgem)
Achterdriesstraat nr. 60. Aan de straat gelegen hoeve, bestaande uit losstaande bestanddelen, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Schuur en woonhuis reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht.Ten noordwesten het boerenhuis, schuren ten noordoosten en zuidwesten en wagenhuis ten zuidoosten. Woonhuis van


ID: 162193 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 60 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve, bestaande uit losse bestanddelen, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Schuur en woonhuis reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Ten noordwesten het boerenhuis, schuren ten noordoosten en zuidwesten en wagenhuis ten zuidoosten. Woonhuis van rode baksteen verfraaid door fries. Bewaarde handpomp voor het woonhuis.


ID: 79570 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bevrijdingslaan (Avelgem)
Bevrijdingslaan z.nr. Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952, na gunstig advies gegeven door de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen in 1951. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst).Monument, bestaande uit een dubbele trede va


ID: 162194 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bevrijdingslaan (Avelgem)
Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst). Monument, bestaande uit een dubbele trede van blauwe hardsteen, sokkel van groengrijze breuksteen en muur van witte natuursteen met overkragende kroonlijst.Voorstelling van de overwinningsgodin met zwaard en palmtak geflankeerd door soldaten en een arbeider die in de verte kijken.


ID: 82923 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blauwe-Poortstraat 3 (Avelgem)
Blauwe Poortstraat nr. 3. Historische hoeve z.g. "Blauwe poorte". Hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als Blauwe Poort, bestaande uit losse bestanddelen binnen ovaalvormige omwalling. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) eveneens aangegeven als Ferme Blauwe poort en met gelijke opstelling binnen omwalling. Heden grosso modo gelijke opst


ID: 162405 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blauwe-Poortstraat 3 (Avelgem)
Hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als Blauwe Poort, bestaande uit losse bestanddelen binnen ovaalvormige omwalling. Aan de straat gemarkeerd door bakstenen kapelletje op cirkelvormige plattegrond. Deels behouden omwalling ten noorden. Ten zuidwesten van het erf boerenhuis, ten noorden dwarsschuur en ten zuiden stalvleugel.


ID: 29484 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat 15 (Avelgem)
Bosstraat z.nr. (tgo. nr. 40). Dwars op de straat ingeplante hoeve van het langgeveltype met deels bewaarde omwalling (ten noorden), gelegen in boomgaard. Als geheel omwalde hoeve met enkele nutsgebouwen aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778), huidig volume met volledige omwalling herkenbaar op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843).Volume van rode verankerde baksteen onder pannen zadeldak


ID: 21247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat 2 (Avelgem)
Ganzenhofstraat z.nr./ Bosstraat. Historische hoeve, z.g. "Het Ganzenhof", ontstaan in de 13de eeuw uit de belastingpachthoeve van het O.-L.-Vrouwehospitaal van Oudenaarde. Huidig gebouwenbestand met 18de-eeuwse kern, 19de-eeuwse schuur cf. jaarankers "18..9". Gebouwen reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), doch niet herkenbaar op Atlas der Buurtwegen (ca. 1843).