Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 68812 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 401 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 401. Imposant laat 18de-eeuws herenhuis met later gecementeerd parement. In oorsprong aan de straat afgezet door ijzeren hek cf. oude prentbriefkaarten. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Lijstgevel bekroond door fronton. Opvallend portaal met rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht gevat in hardstenen omlijsting met kroonlijst. Bordes.


ID: 162379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 401 (Avelgem)
Imposant laat 18de-eeuws herenhuis met later gecementeerd parement. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. ijstgevel bekroond door fronton. Opvallend portaal met rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht gevat in hardstenen omlijsting met kroonlijst. Bordes.


ID: 64266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 402 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 402. Voormalig pomphuis van het kanaal Kortrijk-Bossuit, thans in gebruik als taverne, centrum voor riviertoerisme en V.V.V.-ontmoetingscentrum.Kanaal, met de hand gegraven vanaf 1857. Waterweg, hoger gelegen dan Leie en Schelde, hoogteverschil overbrugd door elf sluizen, een souterrain (ondergrondse tunnel) en een pompstation, dat het nodige water voor het kanaal uit


ID: 162174 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 402 (Avelgem)
Voormalig pomphuis van het kanaal Kortrijk-Bossuit, thans in gebruik als taverne, centrum voor riviertoerisme en V.V.V.-ontmoetingscentrum. Kanaal, met de hand gegraven vanaf 1857. Waterweg, hoger gelegen dan Leie en Schelde, hoogteverschil overbrugd door elf sluizen, een souterrain en een pompstation, dat het nodige water voor het kanaal uit de Schelde pompte.


ID: 29985 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 405 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 405. 19de-eeuwse burgerwoning. Bakstenen lijstgevel op natuurstenen plint. Horizontale gevelbelijning door de kroonlijst, waterlijst en doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters. Bovenvensters in geprofileerde omlijsting met sluitsteen en guirlandes. Links poorttravee. Steigergaten afgesloten door sierdeksels met leeuwenkop.


ID: 162380 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 405 (Avelgem)
19de-eeuwse burgerwoning. Bakstenen lijstgevel op natuurstenen plint. Horizontale gevelbelijning door de kroonlijst, waterlijst en doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters.


ID: 48964 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 407 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 407. Aan de straat gelegen laat 19de-eeuws boerenhuis. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) als semi-gesloten hoeve. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Boerenhuis met langgestrekte lijstgevel afgelijnd door fries met uitgelengd dropmotief. Licht vooruitspringende deurtravee oplopend in dakvenster. Getoogde muuropeningen onder druiplijstje.


ID: 162381 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 407 (Avelgem)
Aan de straat gelegen laat 19de-eeuws boerenhuis. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) als semigesloten hoeve. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Aan de straat gelegen laat 19de-eeuws boerenhuis. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) als semigesloten hoeve. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Boerenhuis met langgestrekte lijstgevel afgelijnd door fries met uitgelengd dropmotief. Licht vooruitspringende deurtravee oplopend in dakvenster. Getoogde muuropeningen onder druiplijstje.


ID: 73303 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 422 (Avelgem)
Doorniksesteenweg nr. 422. Dubbelhuis uit het einde van de 19de eeuw. Lijstgevel van gecementeerde baksteen, horizontaal gemarkeerd door doorgetrokken muurbanden. Bewaard houtwerk.Lagere aanbouw van recentere datum aan de linkerzijde.


ID: 162176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doorniksesteenweg 422 (Avelgem)
Dubbelhuis uit het einde van de 19de eeuw. Lijstgevel van gecementeerde baksteen, horizontaal gemarkeerd door doorgetrokken muurbanden. Bewaard houtwerk.