Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 128068 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Jobstraat (Aalst)
De Sint-Jobkapel dateert grotendeels uit 1663 en is gelegen in een ommuurd tuintje met linden. Ten zuidwesten van de kapel staat in het tuintje nog een kapel die het Heilig Graf voorstelt en die is opgebouwd uit een rotsconstructie die toegankelijk is via een bakstenen rondboog.


ID: 128066 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Jobstraat 217, 221-225 (Aalst)
L-vormig hoevetje met witgekalkte bakstenen gebouwen onder zadeldak. Achterin gebouwde boerenwoning met rechthoekige muuropeningen in omlijstingen van gesinterde baksteen uit begin 19de eeuw naast aangepaste van recentere datum.


ID: 128067 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Jobstraat 290 (Aalst)
Grote hoeve met witgekalkte gebouwen onder pannen zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw. Belangrijk omwille van zijn omvangrijk volume en gesloten straat- en veldgevels afgelijnd door getrapte fries.


ID: 128069 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Jorisstraat 25 (Aalst)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, in kern daterend uit de 18de eeuw. Lodewijk XV-schouderboogdeur ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met kwarthol beloop en uitgewerkte sluitsteen.


ID: 128070 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Martensplein 1 (Aalst)
In zijn huidige vorm, hoekhuis met geschilderde en gecementeerde gevels; twee traveeën, twee en een halve verdieping onder afgesnuit zadeldak, aan de marktzijde.


ID: 128071 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Martensplein 2 (Aalst)
Verhoogd rijhuis van twee traveeën onder manke bedaking met aangepaste gevel doch oudere kern. Interessante lange haakse aanbouw van twee bouwlagen onder afgesnuite bedaking.


ID: 128072 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Martensplein 4 (Aalst)
Twee huizen opgevat als een geheel van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit de 19de eeuw.


ID: 128073 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Martensplein 5 (Aalst)
18de-eeuws herenhuis dat circa 1843 in gebruik werd genomen als pastorie. De pastorie is opgevat als een rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak en is aan de achterzijde uitgebreid met aanbouwsels. De vlakke gepleisterde neoclassicistische voorgevel op arduinen plint heeft een asymmetrische opbouw.


ID: 128074 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Martensplein 8 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak, opklimmend tot de 17de eeuw. Traditionele bak- en zandsteenbouw.


ID: 128075 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat (Aalst)
De Sint-Amanduskapel uit 1636 is gelegen in de bosrijke omgeving van de Kapellemeersen en wordt samen met het Sint-Amandsputteken al vermeld sinds de 14de eeuw. De kapel, die de Dendervallei beheerst en waarvan de bijhorende grond rechts met een haagbeukhaag van de straat is afgesloten, is een éénbeukige ruimte onder zadeldak, vooraan bekroond met een houten klokkenruitertje en achtzijdige spits.