6663 resultaten
ID: 172964 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Hogeziekenweg (Ieper)
Kapel grotendeels opgetrokken uit rode baksteen, met zadeldak. Boven de witgeschilderde deur staat te lezen: "Koningin van vrede B.V.O.".
ID: 152008 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Hollebeke-Dorp 24 (Ieper)
Pastorie middenin tuin, aan straatzijde afgezet met bakstenen muurtje met ezelsrug en gietijzeren hekken tussen postamenten; bakstenen toegangspoortje onder leien schilddak op houten schoorstukken: houten Marianisje boven rechthoekige doorgang beveiligd door middel van gietijzeren hek.
ID: 152061 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Hospitaalstraat (Ieper)
Mariakapel, daterend van 1868, door haar eclectische bouwtrant de doorsnee-wegkapel-architectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw overstijgend. Eénbeukig bedehuisje van één travee met driezijdige sluiting; rode baksteenbouw en leien zadeldak.
ID: 152060 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Hospitaalstraat 26-30 (Ieper)
Imposant kasteel midden een beboomd park met vijver, kasteelhoeve en voormalige hovenierswoning, ten westen van de Kemmelbeek. Gebouwd in 1857-1858 in opdracht van burggraaf Pierre-Gustave du Parc, naar ontwerp van architect J. Schadde (Antwerpen).
ID: 152062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Hospitaalstraat 27 (Ieper)
Hoeve, bereikbaar via ten oosten gelegen geasfalteerde en licht verharde oprit gemarkeerd door middel van een hek. Recente loods met aanleunende stal ten westen.
ID: 153101 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Karabiniersstraat 6 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw; rest van bunker ten noorden. Boerenwoning met links woongedeelte van vier traveeën waaronder links opkamertravee, centrale dwarsschuur en rechts stalgedeelte.
ID: 174005 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Klijtgatstraat 8 (Ieper)
De langgestrekte wederopbouwhoeve met L-vormige plattegrond is na de Eerste Wereldoorlog net ten noorden van de vooroorlogse site heropgebouwd. Kenmerkend voor de regionalistische baksteenarchitectuur zijn de tuitgevels met aandaken en vlechtingen en de afwisseling van korfbogige en rechthoekige muuropeningen. Tussen 1929 en 1951 werd de kleine hoeve uitgebreid met een vrijstaand varkensstalletje. Aan de straat werd na 1945 een Mariakapelletje gebouwd.
ID: 152011 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Komenseweg 162 (Ieper)
Hoekhuis uit de jaren 1920, voornamelijk getypeerd door getrapte dakkapel en linker risaliet uitlopend op trapgevel. Gele baksteenbouw op gecementeerde plint.
ID: 127177 | Beschermd monument
Komenseweg 30 (Ieper)
Deze bescherming betreft de wederopbouwhoeve De Pollepel met cichorei- en tabaksast en Britse schuilplaats.
ID: 127727 | Beschermd monument
Komenseweg 30 (Ieper)
Deze bescherming betreft de wederopbouwhoeve De Pollepel met cichorei- en tabaksast en Britse schuilplaats.