Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 151417 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vandenpeereboomplein 53 (Ieper)
Voormalig burgerhuis, thans blijkbaar opgesplitst in appartementen, naar ontwerp van architect Raphaël Speybrouck van 1923; gelegen recht tegenover de Elverdingsestraat van waaruit het als blikvanger fungeert.


ID: 151956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veurnseweg 173 (Ieper)
Aan de straat gelegen pastorie met voortuintje. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski van 1920,


ID: 152112 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Voormezele-Dorp 27 (Ieper)
Voormalige pastorie, naar ontwerp van architect J. Coomans van 1922. Burgerhuis met voortuintje, afgezet door middel van laag bakstenen muurtje onder ezelsrug.


ID: 152021 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wielewaalstraat 2A (Ieper)
Eclectisch bedehuis, geïnspireerd op het vooroorlogse, naar ontwerp van architect M. Dujardin van 1922, ter vervanging van kruiskerk met houten kruisingstoren en koor met vlakke sluiting daterend uit de 14de eeuw, waarvan transept na Geuzentijd op romaanse grondvesten herbouwd en schip in 1877 onder leiding van architect A. Croquison vergroot.


ID: 172968 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wieltje (Ieper)
Lourdesgrot, opgetrokken met zogenaamde 'abristenen'.


ID: 169749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zonnebeekseweg (Ieper)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt aan straatzijde omgeven door een lage bakstenen muur, met een tweeledig smeedijzeren toegangshek, gevat tussen twee sterk uitgewerkte pijlers. Het centrale pad vormt samen met twee kortere zijarmen een geplaveid kruis. Op het massagraf achteraan de begraafplaats is een obelisk terug te vinden met gedenkplaten. Links vooraan staat een calvariegroep van beeldhouwer J. Fréour.


ID: 152100 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zorgvlietstraat (Ieper)
Rood bakstenen kapelletje met geel bakstenen voorgevel op rechthoekige plattegrond, onder zadeldak (mechanische pannen) met windveren en houten kruis, gebouwd in 1927 ter vervanging van een kapelletje van 1857, vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 151973 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zorgvlietstraat 64 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, daterend van 1895. Verspreide opstelling van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder doorlopend zadeldak met overkragende rand op houten modillons. Ten noordwesten, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type. Erfoprit, rechts geflankeerd door neogotisch kapelletje onder overkragend zadeldak met windborden. Drenkplaats ten noorden van het hof.


ID: 172962 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zuidschote-Dorp (Ieper)
Mariagrot, opgetrokken uit zogenaamde 'abristenen', dit zijn brokstukken van betonnen militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 153113 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zuidschotestraat 11-13, 13A (Ieper)
Respectievelijk zusterhuis en zusterschool, zogenaamd "Onze dorpsschool-Zonneburcht", (vrije kleuter- en lagere school) naar ontwerp van architecten Charles Pil en Henri Carbon (Oostende) van 1921.