84000 resultaten
ID: 99087 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, volgens de bouwaanvraag uit 1907 opgetrokken in opdracht van Carolina Josephina Arts (°Antwerpen, 1860), echtgenote of weduwe van de diamantslijper Eduard Jongelinghs (°Antwerpen, 1857). Architect was de in Tilburg gevestigde Jan Van der Valk, schoonzoon van de opdrachtgeefster.
ID: 99088 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1906, opgetrokken als geheel van vijf gekoppelde woningen met de aanpalende nummers 29-31 en 35-37 (verbouwd). Opdrachtgevers waren Petrus en Maria Hoskens.
ID: 99089 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 34 (Antwerpen)
Slagerij in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Gentil Verbeke, naar een ontwerp uit 1905. Volgens een vandaag verdwenen opschrift was de voormalige "Runds- en varkensbeenhouwerij" in bedrijf vanaf 1906.
ID: 99090 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 36-38 (Antwerpen)
Twee meergezinswoningen met art-nouveau-inslag, naar een ontwerp door de architect Victor Van Horenbeeck uit 1906. Opdrachtgevers waren de heer L.J. Vertongen-Biebuyck voor het nummer 38 dat als eerste werd opgetrokken, en de heer J. Lurson voor het nummer 36.
ID: 99091 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 5-7 (Antwerpen)
Geheel van twee burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was Henri (Hendrik Pieter) Van Ostaijen (1852-1932), vader van de dichter Paul Van Ostaijen.
ID: 99078 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cobdenstraat 9-11 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een burgerhuis in art-nouveaustijl en een winkelhuis in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.
ID: 99096 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cockerillkaai, D'Herbouvillekaai, De Gerlachekaai, Ernest Van Dijckkaai, Jordaenskaai, Ledeganckkaai, Plantinkaai, Rijnkaai, Sint-Michielskaai, Tavernierkaai (Antwerpen)
De stad wordt tegen overstromingen beschermd door een zeven km lange combinatie van een eind 19de-eeuwse kaaimuur, een ondersteunende waterkeringsmuur opgericht in 1979 en een stroomopwaarts aansluitende dijk.
ID: 99097 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cockerillkaai, D'Herbouvillekaai, De Gerlachekaai, Ernest Van Dijckkaai, Jordaenskaai, Ledeganckkaai, Orteliuskaai, Plantinkaai, Sint-Michielskaai (Antwerpen)
Over de volledige lengte van 7 kilometer werden de Scheldekaaien afgezoomd met een monumentale rij smeedijzeren hekken. In de zuidelijke helft wordt het hek geflankeerd door een rij leilinden. Deze elementen herinneren aan het historische gebruik van de Scheldekaaien als havenzone.
ID: 99098 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cockerillkaai, D'Herbouvillekaai, De Gerlachekaai, Ledeganckkaai, Naftaweg, Oude Veer, Petroleumkaai, Rijnkaai, Sint-Michielskaai, Tavernierkaai (Antwerpen)
Een belangrijk midden 20ste-eeuws element op de kaaien is het netwerk van atoombunkers dat zich uitstrekt vanaf de Petroleumkaai tot aan de Rijnkaai.
ID: 99099 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Cockerillkaai (Antwerpen)
Op de Cockerillkaai, ter hoogte van het Hof van Beroep, is het belangrijkste en meest herkenbare relict van de Zuiderdokken bewaard, namelijk de voorhaven van de gedempte Zuidersluis.