Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6643 resultaten


ID: 163534 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reigemstraat, Schellebellestraat (Anzegem)
Kapel van "1954" zie datering in kruis, beschaduwd door twee lindebomen. Bedehuis van witbeschilderde baksteen op rechthoekige plattegrond.


ID: 163535 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schellebellestraat (Anzegem)
Bedehuisje op rechthoekige plattegrond met puntgevel van rode baksteen doorbroken door licht getoogde deuropening, uit de tweede helft van de 20ste eeuw.


ID: 163540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint Antoniusstraat 141 (Anzegem)
Breedhuis met schuur (nok loodrecht op straat) aan de linkerzijde, thans ook recentere aanbouw aan de rechterzijde. Enkelhuis van rode baksteen met heiligennis met beeld van de Heilige Antonius met kind op de tweede bouwlaag.


ID: 163692 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snoekstraat (Anzegem)
Kapelletje gelegen in doodlopende zandweg, loodrecht op de straat gelegen. Bedehuisje van witbeschilderde baksteen, leien zadeldak met bekronend ijzeren kruis. Puntgevel doorbroken door spitsbogige deuropening, houten deur.


ID: 163474 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stientjesstraat 30 (Anzegem)
Vrijstaande arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries en verfraaid door het gebruik van gele baksteen en arduin. Muurkapel met Heilig Hartbeeld boven deuropening. Licht getoogde muuropeningen met deels vernieuwd schrijnwerk.


ID: 163541 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stijn Streuvelsstraat 1 (Anzegem)
Georiënteerd neogotisch kerkgebouw van 1854-1856 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison (Kortrijk). Het bedehuis wordt opgetrokken ter vervanging van de in 1840 vernielde kerk. Kapel, aansluitend bij het kerkgebouw ten noordoosten. Treurwilgen aan de westzijde. Zuidzijde gemarkeerd door twee grafmonumenten.


ID: 163630 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tiegemberg, Warandedreef 6-10 (Anzegem)
Bedevaartoord en recreatief park. Sint-Arnolduskapel opgetrokken tussen 1864 en 1865 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison en gewijd in 1866 door bisschop J.J. Faict. Ten noorden van de kapel ligt het zogenaamd Sint-Arnoldusputje, de miraculeuze bron die in de loop der tijd verzonken is in de grond. Voormalig boswachtershuisje en later souvenirwinkel en herberg gelegen ten noorden van de kapel. Ten westen van de hoofdkapel, staat een kleine bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond. Puntgevel bekleed met rotsimitatie en bekroond door kruis. Het park wordt op het eind van de 19de eeuw in opdracht van Vital Moreels aangelegd.


ID: 163584 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 27 (Anzegem)
De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200. Volledig omwalde hoeve met semigesloten opstelling rond deels gekasseid erf. Brede omwalling aangeduid door populieren, waarvan één gelegen aan de erfoprit gemarkeerd wordt door houten kapelletje met heiligenbeeld. Lange gekasseide erfoprit aan het erf gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noordwesten van de hoeve, buiten de omwalling, staakkapelletje met Christus aan het kruis en omgeven door ijzeren hek tussen gerotseerde pijlers.


ID: 163585 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 29 (Anzegem)
Historische hoeve, reeds aangegeven op de Ferrariskaart van 1770-1778 als hoeve met semigesloten opstelling. Heden zijn enkele volumes anders opgesteld en/of afgebroken. Verankerde bakstenen bestanddelen met deels gewitte gevels, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom deels verhard erf. Erf aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Huisweide deels afgezet door betonnen hek. Schuur met witgeschilderde korfboognis met Chrsitus aan het kruis.


ID: 163582 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 30 (Anzegem)
Wegkapel uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Bakstenen puntgevel met strekken; bekronend arduinen kruis. Beglaasde nis met Maria met kind.