Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 6550 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Sleutelstraat (Kontich)
Deze bescherming betreft de Sleutelstraat met inbegrip van de aangrenzende percelen met 19de-eeuwse arbeiderswoningen, dorpswoningen en brouwerij die een karakteristiek geheel vormen van de oude kern van Kontich.


ID: 6540 | Beschermd monument

Sleutelstraat 23 (Kontich)
Deze bescherming betreft het volledige perceel waarop de brouwerij De Sleutel gelegen is.


ID: 108372 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sleutelstraat 23 (Kontich)
In straathoek gelegen U-vormig complex uit de eerste helft van de 18de eeuw en het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 108377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsplein (Kontich)
Rechthoekig gebouw van acht traveeën en één bouwlaag onder schilddak, uit eind 19de - 20ste eeuw, gelegen op licht hellend pleintje aan de spoorweg Mechelen-Antwerpen.


ID: 169186 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Amersveldestraat (Kortemark)
Elektriciteitscabine uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gele en rode baksteenbouw van twee bouwlagen, onder zadeldak (rode Vlaamse pannen) gevat tussen aandaken met betonnen afdekstenen. Getoogde deur in een geriemde omlijsting met druiplijst.


ID: 169046 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Amersveldestraat 53 (Kortemark)
Historische hoevesite volgens 19de-eeuwse kaarten "de Groote Speye ferme". De hoeve gaat terug tot het einde van de 18de eeuw. Licht achterin gelegen ten zuiden van de Amersveldestraat. Erfoprit omgeven door weides, bij de toegang knotboom. Deze hoeve is op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844) aangeduid als "De groote Speye ferme", aan de andere zijde van de straat (ten noorden van de straat), aanduiding van "De kleine Speye ferme". Deze hoeves zijn als dusdanig nog niet aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).


ID: 169310 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Barisdamstraat 24 (Kortemark)
Gaaf bewaarde site van boerenhuis op motte oorspronkelijk binnen een achtvormige omwalling. De omwalde motte (opperhof) met boerenhuis is beschermd als monument. De omgeving met het neerhof ten noordoosten, de lagergelegen weilanden of "Broeken" ten zuidwesten gelegen tussen het omwalde opperhof en de Handzamevaart, de aanplantingen van doornhaag en populierenrij, en het microreliëf ten zuidwesten van het woonhuis verwijzend naar de oorspronkelijke achtvormige omwalling, is beschermd als dorpsgezicht. Ook een deel van de straat en de weiden ten zuiden van de Handzamevaart (grondgebied Zarren) zijn mee opgenomen in het dorpsgezicht.


ID: 169196 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brouckstraat 6 (Kortemark)
Hoeve, deels met bewaarde 19de-eeuwse bestanddelen, deels met bestanddelen uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920, na de vernietiging van de Eerste Wereldoorlog. Gelegen in een bocht van de weg. Als hoevesite met L-vormige opstelling als dusdanig reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844).


ID: 169114 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brouwersplein 1-3 (Kortemark)
Schoorstenen en mouttoren van voormalige brouwerij Den Arend of brouwerij Louwaege. Mouteest, vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Vrij hoog roodbakstenen gebouw onder plat dak, verspringende borstwering. Boven deze constructie toornt een ronde schoorsteen met verzorgd metselwerk en met markerende metalen roterende kap.


ID: 169208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Edewallestraat (Kortemark)
Bij het kerkhof gelegen elektriciteitscabine uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde gele baksteenbouw van twee bouwlagen, onder zadeldak. Tuitgevels uitgewerkt met aandaken en vlechtingen. Getoogde deur in een geriemde omlijsting met druiplijst.