Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 171415 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Capucijnestraat (Ardooie)
Ook "Forches kapel" genoemd. Opgetrokken rond de jaren 1950 door echtpaar Deforche-Bouckaert aan de oostelijke toegang van hun hoeve, om genezing te bekomen. Roodbakstenen pijlerkapel onder zadeldakje met bekronend kruis. Beglaasde mijtervormige opening. Beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima.


ID: 170944 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cardijnlaan (Ardooie)
Pijlerkapel in rode baksteenbouw onder zadeldakje in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Getraliede spitsboognis waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw van Halle.


ID: 170945 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cijnsmolenstraat (Ardooie)
Wegkruis, vermoedelijk opgericht rond het midden van de 19de eeuw rechts van de Cijnsmolenhoeve (nummer 1) en ten zuiden van de toenmalige Cijnsmolen. Geschilderd houten kruis met gekruisigde Christus (gietijzer) en opschrift "INRI" onder houten afdakje met sierlijke bebording en als baldakijn afgewerkte houten achterwand.


ID: 170949 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diepestraat (Ardooie)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand of "Maesens' kapel", gelegen op de hoek van het hoeveperceel van nummer 6, dat wordt afgesloten met een hulsthaag. Grote veldkapel in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen.


ID: 170950 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duivelstraatje (Ardooie)
Opgetrokken in 1920 als dankbaarheid vanwege de gebroeders Vanhaverbeke, voor het genezen van tyfus na de Eerste Wereldoorlog. Pijlerkapel (bij nummer 2) in witgekalkte baksteenbouw, onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen met betonnen kruis op de nok.


ID: 170953 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gapaardstraat (Ardooie)
Bedevaartsite met Lourdesgrot, ommegang en kapel. De Lourdesgrot aan de Gapaard wordt opgericht circa 1925, in opdracht van Marie-Eulalie van Coquelaere, echtgenote van notaris Gustave Dupont, als dankbaarheid voor behouden van leven en gezondheid tijdens de oorlog.


ID: 170955 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gapaardstraat (Ardooie)
Ook kapel Vanneste genoemd. Gelegen op de hoek van de huiskavel van nummer 25, in perk met bodembedekkers, toegankelijk via kasseipad. Roodbakstenen veldkapel onder zadeldak in Vlaamse pannen, met geknikte overkraging.


ID: 170956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenboomgaardstraat (Ardooie)
Opgetrokken circa 1950 door André Delarue als gelofte voor genezing. Gelegen bij de oprit van hoeve nummer 21 en geflankeerd door cipressen in een bloemperkje afgeboord met buxus. Taps oplopende bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje in rode mechanische pannen.


ID: 170957 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat (Ardooie)
In de volksmond kapel van de Sparappel genoemd. Gebouwd in 1989 op de plaats van een vroegere staakkapel uit 1944, opgetrokken uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pijlerkapel in geelbruine baksteen onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen.


ID: 170958 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hellestraat (Ardooie)
Opgericht door de wijkbewoners na de bevrijding in 1944 uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Staakkapel bestaande uit betonpaal waarop betonnen mijtervormige beglaasde kapelnis, waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.