Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 167955 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beverhoutsveldstraat 47 (Beernem)
Historische hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels heraangelegd erf met aanwezigheid van de mestvaalt, ten oosten van de schuur gelegen. Opgetekend op het primitief kadasterplan van 1830 als een tweewoonst, linker woning opmerkelijk kleiner dan rechterwoning, met bijhorende stal, bakhuis en landgebouw. Eénmaking van de woning in 1860.


ID: 25273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blind Ezelstraat 1 (Beernem)
Site "Zeldonkmolen" met molenaarswoning, reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van 1829.


ID: 168097 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blind Ezelstraat 1 (Beernem)
Romp van de Zeldonkmolen, een stenen bergmolen, die in 1871-1872 werd opgetrokken als korenwindmolen ter vervanging van een houten staakmolen. Bij de molenromp staat een molenaarswoning, opgetrokken tussen 1810 en 1829, en een dwarsschuur uit 1862.


ID: 79909 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blind Ezelstraat 4 (Beernem)
Hoeve met losse bestanddelen L-vormig ingeplant op een deels omhaagd perceel toegankelijk via een hekken in buisstaal.


ID: 167957 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blind Ezelstraat 4 (Beernem)
Hoeve met losse bestanddelen L-vormig ingeplant op een deels omhaagd perceel toegankelijk via een hekken in buisstaal. Volgens het kadaster fasegewijs tot stand gekomen: op het primitief kadasterplan van 1830 opgetekend als vrijstaand woonhuis met parallelle schuur. In 1969 volgt een ingrijpende verbouwing waarbij de oude schuur wordt afgebroken en aan het woonhuis wordt een dwarsvleugel gebouwd.


ID: 11492 | Beschermd monument

Bloemendalestraat (Beernem)
De gedenkzuil voor de militairen doden en de zegevierenden van de Eerste Wereldoorlog te Beernem, is beschermd als monument.


ID: 26186 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bloemendalestraat (Beernem)
Gedenkzuil met kruis voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De oprichting werd goedgekeurd in 1919. Oorspronkelijke plannen waren veel grootser.


ID: 167815 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bloemendalestraat (Beernem)
Gedenkzuil met kruis voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van Joseph Viérin. Het gedenkteken werd in 1921 onthuld.


ID: 35723 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bloemendalestraat 1 (Beernem)
De parochiekerk, toegewijd aan Sint-Amandus, is gelegen aan het kruispunt van de Rollebaanstraat, de Berenheemstraat, de Bloemendalestraat en de Hoornstraat. Het bijhorend kerkhof is gesitueerd aan de oost- en zuidzijde. De pastorie is gelegen in de Hoornstraat.


ID: 167793 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bloemendalestraat 1 (Beernem)
Sobere neogotische kruiskerk, gebouwd vanaf 1901 naar ontwerp van provinciaal architect René Buyck. Recuperatie van enkele elementen van de oudere kerk, onder andere natuurstenen pijlers. De plattegrond ontvouwt een driebeukige georiënteerde hallenkerk, met schip van zes traveeën en een transept van twee traveeën. Aansluitend kerkhof met 19de-eeuwse grafmonumenten in neogotische en neoclassicistische stijl, en centraal op het oude deel van het kerkhof imposante grafkapel van de familie de Vière, opgericht in 1896, vermoedelijk naar ontwerp van de Beernemse aannemer-architect Auguste Bruggeman.