Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6325 resultaten


ID: 12525 | Beschermd monument

Kloosterstraat (Houthulst)
De bescherming omvat de restanten van de 'Epernon-bunker' met gedenkplaat voor Jean Tayrnans.


ID: 14423 | Beschermd monument

Markt (Houthulst)
De bescherming als monument omvat het standbeeld naar ontwerp van Pierre Devos, voor de militaire en burgerlijke doden van Houthulst uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De sokkel maakt geen deel uit van de bescherming.


ID: 162516 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mgr. Schottestraat (Houthulst)
Heilig Hartbeeld als gedenkteken voor de burgerlijke en militaire doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Opgericht na de Eerste Wereldoorlog. De gedenkplaten voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers weggenomen. Recent vernieuwde bakstenen sokkel en gedenkplaten met inscriptie "JONKERSHOVE AAN ZIJN SLACHTOFFERS VAN BEIDE OORLOGEN" en de namen van de slachtoffers.


ID: 14422 | Beschermd monument

Poelkapellestraat (Houthulst)
De bescherming als monument omvat de Belgische militaire begraafplaats van Houthulst.


ID: 162549 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Smissestraat (Houthulst)
Beeld van de "zaaier" op het "Coppensplein" (zie straatinleiding). Beeld van 1968 deel uitmakend van de reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met uitbeelding van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


ID: 162554 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Smissestraat (Houthulst)
Beeld "kantwerkster" van 1968, deel uitmakend van een reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met voorstelling van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


ID: 162484 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stadenstraat 41 (Houthulst)
Achteringelegen villa bereikbaar via dreef, naar verluidt van 1946 en naar ontwerp van architect De Meyere (Kortrijk). Villa gelegen in ruime beboomde tuin, onder meer met Heilig Hartbeeld op bakstenen sokkel. Groot volume van twee bouwlagen onder overstekend pannen zadeldak met rechter dakschild, vooruitspringend laag volume met garage.


ID: 162629 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat (Houthulst)
Bronzen borstbeeld van de dichter Sidronius Hosschius (1596-1653). Syderoen de Ho(o)sche (later verlatijnst als Sidronius Hosschius) ziet het levenslicht in de Groenestraat (zie Groenestraat nummer 39) op 20 januari 1596 als zoon van Syderoen de Ho(o)sche en Jo(o)ssyne Caeyaert.


ID: 162563 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stokstraat (Houthulst)
Beeld van de "seizoensarbeider". Beeld van 1968 deel uitmakend van een reeks beelden van beeldhouwer Henri Covemaeker (Klerken), met voorstelling van voorheen belangrijke plaatselijke beroepen en ambachten (ambachten, landbouw, seizoensarbeid enzomeer).


ID: 14405 | Beschermd monument

Westbroekstraat (Houthulst)
De bescherming als monument omvat de parochiekerk Sint-Bavo.