Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 158907 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 17A (Lo-Reninge)
Oorspronkelijk typisch 19de-eeuws brouwerijgebouw van anderhalve bouwlaag met poortdoorrit, kelderluiken en trapje naar de centrale deur, witgeschilderde baksteenbouw, halfronde venstertjes met kleine roedeverdeling in de halve verdieping.


ID: 158914 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordstraat 3 (Lo-Reninge)
Het huidige hotel gaat terug op de voormalige nu zwaar verbouwde 19de-eeuwse brouwerij Verlende. Bewaard ijzeren hekken aan de straat, toegangsdreef met oude linden. De site van deze brouwerij gaat terug op een woongedeelte van de abdij aangeduid op een schilderij van de Sint-Pietersabdij uit 1648.


ID: 158953 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rabbelaresteenweg (Lo-Reninge)
Geheel van schutsluis met bovenliggende segmentboogvormige bakstenen brug en hevel gelegen ter hoogte van de samenvloeiing van de Lovaart en de Slopgatvaart.


ID: 159112 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tempelare 1 (Lo-Reninge)
Herenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw van twee bouwlagen onder zadeldak. Dit behoorde wellicht tot de Tempelaer molen, die later uitgroeide tot de huidige maalderij confer links de roodbakstenen loodsen uit de jaren 1920 en de recentere industriegebouwen.


ID: 159058 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vaartstraat (Lo-Reninge)
Hevel of siphon van de Sint-Machuitsbeek onder de Lovaart, op de kaarten van het Militair Cartografisch Instituut van 1883 en 1899 respectievelijk. aangeduid als "Siphons" en "Siphons Kellenaersbrug".


ID: 11337 | Beschermd monument

Veurnesteenweg (Lo-Reninge)
De stenen brug over de Dode of Oude IJzer te Alveringem en Lo-Reninge, is beschermd als monument.


ID: 173329 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westpoeselstraat (Lo-Reninge)
Ter hoogte van het Kanaal Ieper-IJzer en de Westpoezelstraat bevond zich tot na het Interbellum tussen kilometerpaal 12 en kilometerpaal 11 de aanlegplaats van ’t Brouwerietje. Vandaag herinneren nog een meerpaal en een restant van een meerpaal, als ook een in het maaiveld nog enigszins zichtbaar restant van een betonnen kaaimuur.


ID: 12305 | Beschermd monument

Zwartestraat (Lo-Reninge)
De voormalige maalderij met schoorsteen, met inbegrip van de cultuurgoederen die er integrerend deel van uitmaken, inzonderheid de bijhorende uitrusting en de decoratieve elementen, te Reninge, is beschermd als monument.


ID: 159124 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zwartestraat (Lo-Reninge)
Mechanische maalderij met markerende schoorsteen, grotendeels heropgebouwd in de jaren 1920. De maalderij vormt een eenheid met het samenstel van burgerhuizen aan de Dorpplaats nummers 2-3 op de hoek met de Zwartestraat nummer 3 voorheen Herberg St-Hubert.


ID: 9275 | Beschermd monument

Axelsvaardeken 27 (Lochristi)
De bescherming als monument omvat de mechanische maalderij met inbegrip van het gebouw en van de volledige uitrusting en de voormalige molenberg van de verdwenen houten windmolen. De uitrusting van de maalderij wordt als volgt gespecificeerd: het koppel maalstenen (kunststenen) met toebehoren, de haverpletter 'Ganz & Comp. Budapest', de aandrijving met elektromotor, riem en gietijzeren raderwerk, de rheostaat, de houten galg, de platformbalans, het luiwerk, de houten werkbank met gietijzeren klem en de oude elektromotor.