Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83998 resultaten


ID: 137220 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 159 (Gent)
Deze burgerwoning in modernistische stijl werd in 1937 ontworpen door architect Emiel F. Callebaut. In de gevelsteen zien we de handtekening van de architect. De lijstgevel op lage blauwe hardstenen plint is opgebouwd uit bruin baksteenparement.


ID: 137221 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 164 (Gent)
Deze villa werd in 1937 in modernistische stijl ontworpen door architect Luc d'Haeseleer, in opdracht van Robertus Van der Stijlen. De vrijstaande woning werd gebouwd in het minder dichtbebouwde deel van de Victor Braeckmanlaan, verwijderd van de aaneengesloten interbellumbebouwing.


ID: 137222 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 17-31, 31A-B (Gent)
Deze drie burgerhuizen werden in 1922 als ensemble ontworpen in neoclassicistische stijl. De bouwaanvraag werd ingediend door Edmond Geers, aannemer van beroep. We kunnen er van uitgaan dat aannemer Geers de woningen zelf ontwierp en uitvoerde voor eigen rekening, als opbrengsteigendom. De uniforme neoclassicistisch getinte gevelwand bestaat uit drie identieke burgerwoningen met voortuin.


ID: 137223 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 179-181 (Gent)
Deze twee burgerwoningen werden in 1936 door architect Ernest Snoeck als een ensemble in vooruitstrevende modernistische stijl ontworpen. Het sterk symmetrisch opgebouwde ensemble bestaat uit twee identieke burgerwoningen van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak, die in elkaars spiegelbeeld opgebouwd zijn.


ID: 137224 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 189-255, 259-269 (Gent)
Residenties Te Lande en Rozengaard vormen één blok van twee appartementsgebouwen, ontworpen in laatmodernistische stijl in 1968 door architect Guido Haghenbeek. Het appartementsgebouw is opgevat als een vrijstaand monumentaal rechthoekig volume, volledig in lijn met de opvattingen van het modernisme. Het telt acht bouwlagen onder een uitkragend plat dak, en herbergt in totaal twee en veertig appartementen.


ID: 137225 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 36 (Gent)
De bouwaanvraag voor dit burgerhuis in modernistische stijl werd in 1933 ingediend. De woning is ingedeeld in een smalle deurtravee en een brede venstertravee, en telt drie bouwlagen onder een plat dak. De lijstgevel wordt verlevendigd door een verticaal en horizontaal lijnenspel.


ID: 137226 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 38 (Gent)
Deze opvallende burgerwoning werd in 1932 door architect H. Lefevre, ontworpen in een vooruitstrevende art-decostijl. De smalle gevelpartij is opvallend tweeledig opgebouwd. De gevel wordt gedomineerd door de smalle rechtertravee, waarachter de trappartij zit en die als risaliet verhoogd boven de linkertravee uitsteekt. De verticaliteit van dit gevelelement wordt benadrukt door het traplicht dat ononderbroken over alle verdiepingen doorloopt.


ID: 137227 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 44 (Gent)
Deze burgerwoning in uitgesproken art-decostijl werd in 1932 ontworpen door architect Ernest Snoeck. De burgerwoning telt één brede travee en drie bouwlagen onder plat dak. De lijstgevel is opgebouwd uit met pleisterwerk verlevendigd oranje baksteenparement op een blauwe hardstenen plint.


ID: 137228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 58 (Gent)
Deze burgerwoning in art-decostijl werd in 1934 ontworpen door architect Camiel Rottiers. Kenmerkend voor deze woning is het verfijnd uitgevoerde schrijnwerk met kleurrijke glas-in-loodpanelen.


ID: 137229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Victor Braeckmanlaan 60 (Gent)
Deze burgerwoning werd in 1932 in art-decostijl ontworpen door de Gentse architect Edgar Celie. De woning telt drie bouwlagen onder een pannen dak. De lijstgevel is opgebouwd uit een met bepleistering verlevendigd rood baksteenparement op een lage blauwe hardstenen plint.