Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 6636 | Beschermd monument

Kattendijksluis (Antwerpen)
Het sluizencomplex tussen het Kattendijkdok en de Schelde is, met inbegrip van de nog aanwezige kaapstanders, beschermd als monument.


ID: 101208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kattendijksluis (Antwerpen)
Kattendijksluis in 1858-59 gebouwd als tijsluis, in 1907 omgevormd tot halftijsluis. De vijf paar puntdeuren werden tot 1974 bewogen door kettingen en kaapstanders.


ID: 101259 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kempischdok (Antwerpen)
Kempischdok, haaks op het Houtdok en evenwijdig met het Asiadok, voltooid in 1873. Naamgeving naar de Kempische Vaart die hier dwars doorliep.


ID: 101262 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 7-11 (Antwerpen)
Handels-, bedrijfs- en appartementsgebouw in neobarokke stijl, opgetrokken naar een ontwerp door de architect Pol Berger uit 1916, en voltooid in 1918.


ID: 101282 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kipdorp 10-12 (Antwerpen)
Samenstel van een burger- en herenhuis, beide gebouwd naar ontwerpen door Heliodore Leclef. Bouwheer van het linker pand in Louis-Philippestijl uit 1854 was François-Jules Waterkeyn-Daems, van rechter pand in neoclassicistische stijl uit 1857 ridder Charles Corneille Joseph van Praet. Beide panden werden in 1911 door Emile Vereecken verbouwd tot de bank Crédit National Industriel.


ID: 101309 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klamperstraat 40 (Antwerpen)
Voor wie vanuit Park Spoor Noord naar het zuiden kijkt, bepaalt een vierkante fabrieksschoorsteen het stadsbeeld. Deze schoorsteen staat middenin het bouwblok tussen de Klamper- en de Tulpstraat, centraal in een voormalig fabriekscomplex.


ID: 101404 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Knyffstraat 4-8 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie meergezinswoningen in eclectische stijl, met een achter het nummer 8 gelegen werkplaats met inrij. De panden zijn in 1915 als vroegste bebouwing in de straat opgetrokken door de bouwmaatschappij die ook instond voor het trekken en verkavelen van de Knyffstraat en de parallelle Basseliers- en Ravelsbergstraat, maar welke door het ontbreken van de gegevens in de kadastrale legger niet kon worden geïdentificeerd.


ID: 101410 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kolveniersstraat 14 (Antwerpen)
Ateliers en pakhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de Imperial Continental Gas Association, naar een ontwerp door de architect Henri Thielens uit 1898. Samen met de ateliers kwam op hetzelfde perceel zijde Meir het kantoorgebouw met winkel van de gasmaatschappij tot stand, ontworpen door de architect Emile Thielens.


ID: 7340 | Beschermd monument

Koningin Astridplein 27 (Antwerpen)
De bescherming omvat de verhoogde spoorwegberm die gelegen is tussen het Centraal Station en de Zurenborgstraat en die voorzien is van bruggen ter hoogte van de Ploegstraat, de Lange Kievitstraat, de Plantin Moretuslei, de Belgiëlei en de Provinciestraat. Sinds de gedeeltelijke opheffing van 6 november 2013 maken de drie 'centers' achter de hoek Stoomstraat/Van Spangenstraat geen deel meer uit van de bescherming.


ID: 101458 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridplein 27 (Antwerpen)
Begrensd door het Koningin Astridplein aan de noordzijde, Pelikaansstraat aan de westzijde en Dierentuin aan de oostzzijde. De eerste Belgische spoorlijn, het segment Brussel-Mechelen, werd ingehuldigd op 5 mei 1835; op 3 mei 1836 volgde het segment Mechelen-Antwerpen.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.