Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

611 resultaten


ID: 138902 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapoenstraat 18 (Kluisbergen)
De grote hoeve is een site met walgrachten, als foncier horend bij de gelijknamige heerlijkheid, die minstens opklimt tot het derde kwart van de 16de eeuw. Het boerenhuis, gedateerd 1844, is representatief voor de midden 19de-eeuwse grote hoevebouw in de Vlaamse Ardennen.


ID: 138905 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Keuzelingsstraat 26 (Kluisbergen)
Achterin gelegen boerenhuis, mogelijk nog deels opklimmend tot de 16de eeuw, op terp en met heden onderbroken brede omgrachting, gevoed door bron. Van de ruime bedrijfsgebouwen met U-vormige aanleg op het voorerf, rest nog slechts een vleugel met stallingen. Door dichtslibbing verdwenen molenvijver.


ID: 113340 | Beschermd monument

Graaf Leon Lippensdreef (Knokke-Heist)
Deze bescherming betreft de Duitse bunker 'Stützpunkt Bayern Schanze' behorend tot de Hollandstellung.


ID: 173795 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mostaertdijk (Knokke-Heist)
Een zogenaamde 'Bailey bridge' over de Hoekevaart, bij het voormalige Fort Sint-Donaas.


ID: 156957 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ramskapellestraat (Knokke-Heist)
Brug over de Noordwatergang. De toegang tot de dorpskern van Ramskapelle vanuit het zuiden gebeurt van oudsher via het tracé van de Ramskapellestraat.


ID: 171913 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat (Koekelare)
Betonnen brug over Kapellegeleed, vermoedelijk uit de jaren 1930.


ID: 171901 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vladslostraat (Koekelare)
IJzeren leuning met ruitmotief. De datering van de brug kan gelinkt worden aan de aanleg van de gekasseide Vladslostraat in de periode 1854-1865.


ID: 108363 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reepkenslei 134 (Kontich)
Symmetrisch opgebouwd kasteel met noordelijke voorgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder complexe bedaking uit eind 16de of begin 17de eeuw, verbouwd in het derde kwart van de 18de eeuw.


ID: 169308 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Barisdamstraat (Kortemark)
"Barisdambrug" over de Handzamevaart. Bakstenen brug met gekasseid wegdek en recente buisstalen leuning. De brug wordt voor het eerst vermeld in 1336 als "Barisdanbrughe". Sinds de late middeleeuwen bevindt zich hier de zogenaamde "landing Barsdam", een aanlegplaats voor boten en een "aard", een plaats bij de landing waar de aangevoerde goederen te koop worden aangeboden. Deze landing sluit aan op het wegennet naar Hooglede en Staden.


ID: 169387 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Esenstraat (Kortemark)
Esenstraat z.nr. Betonnen brug over de Zarrenbeek, vermoedelijk daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Betonnen leuning aan beide zijden van de weg. Symmetrische geleding.