Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 169546 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rozebeeksestraat (Lendelede)
Gebouwd in 1948 op de plaats van een oudere kapel, reeds afgebeeld op de kaart van het Dépôt de la Guerre uit 1873, en na beschadiging tijdens de Eerste Wereldoorlog afgebroken. Huidige kapel naar ontwerp van architect Omer Vanderhaeghe uit Wevelgem, opgericht als dank van de wijkbewoners van het gehucht.


ID: 169549 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sentestraat 6B (Lendelede)
Aangelegd circa 1931 ter vervanging van het kerkhof uit 1877 dat zich achter de kerk bevond. Rondom omhaagde begraafplaats op een smal rechthoekig perceel, toegankelijk via een ijzeren hek met bekronende kruisen. Evenwijdige padenstructuur aangelegd in rood grind met enkele tussenliggende smalle grasstroken.


ID: 169565 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sterrekensstraat 11 (Lendelede)
Historische hoeve bestaande uit 19de- en begin-20ste-eeuwse landgebouwen en een woonhuis met oudere kern, op een site minimaal opklimmend tot de 15de eeuw. De naam van de hoeve verwijst naar het paar rode sporen dat elke nieuwe eigenaar van de hoeve in de feodale periode aan de leenheer moest betalen.


ID: 169567 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sterrekensstraat 4 (Lendelede)
Genoemd naar het bos "de Vlugghe" dat zich eertijds ten noorden van de hoeve bevond. Historische hoeve voornamelijk bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse losstaande bestanddelen en een woonhuis met oudere kern, op een site minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 169568 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stevenistenweg (Lendelede)
Open calvariekapel, geflankeerd door platanen en aangebouwd tegen voormalig bakhuis van hoeve nummer 2. Minimaal opklimmend tot de laatste decennia van de 19de eeuw, zie aanduiding.


ID: 169569 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldbosstraat 10 (Lendelede)
Historische hoeve bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen waarvan schuur en woonhuis met oudere kern. De hoeve wordt al vermeld in 1362 als "Goed ter Hofstede", later verbasterd tot "Goed ter Hoochstede".


ID: 169574 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winkelsestraat 135 (Lendelede)
Verbouwde vlasfabriek, gelegen nabij de grens met Sint-Eloois-Winkel. Circa 1921 opgericht door koopman Arthur Lagae. De roterij telde in 1941 drie rootkamers. Meerdere uitbreidingen, de huidige gebouwen aan straatzijde gaan wellicht terug tot 1936, wanneer de fabriek onder dezelfde eigenaar vergroot wordt.


ID: 169577 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winkelsestraat 230 (Lendelede)
Hoeve Ravennesthof, waarvan de site minimaal opklimt tot het begin van de 18de eeuw en is samengesteld uit losstaande bestanddelen. In 1886 wordt na een brand het woonhuis volledig en de landgebouwen gedeeltelijk herbouwd. Verhard erf toegankelijk via brede donkerrode bakstenen pijlers op dito sokkel. Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak. West-oost georiënteerd eenlaags woonhuis met aanpalende gebouwtjes onder lagere nok, namelijk een stal en wagenhuis. Parallel met het woonhuis bevindt zich een stal. Restant van de vroegere walgracht aan de oostzijde.


ID: 169578 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Woestynestraat 6 (Lendelede)
Gelegen op de grens met Izegem. Bestaande uit voornamelijk 20ste-eeuwse hoevegebouwen en een vlasfabriek, op een site opklimmend tot de 17de eeuw. De hoeve wordt naar verluidt reeds vermeld in het leenboek van het Hof van Poeke (1673), toen in bezit van Jan van Hecke.


ID: 114257 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brusselsestraat (Lennik)
Alleenstaande kapel van arkose uit de 18de eeuw; rondboog met uitgespaarde zwikken op een gladde sokkel en voorzien van een gesmeed ijzeren hekje en een bolbekroning in hetzelfde materiaal.