Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 16973 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Toomstraat (Hamont-Achel)
Kapel genoemd naar de H. Theresia van Lisieux, die in 1925 werd heilig verklaard. In 1928 op initiatief van de buurtbewoners opgetrokken door metser Jaak Vlassak.


ID: 20824 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wagerdijk (Hamont-Achel)
Voormalig waaghuis dat door de dorpen Achel, Hamont en Sint-Huibrechts-Lille tussen 1771 en 1775 werd opgericht. Heden resten nog enkel de herstelde rechthoekige fundamenten van een vijftal ruimten.


ID: 18473 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wal 14-22 (Hamont-Achel)
Sinds 1968 autonome kleuterschool. Voormalige boerderij van het ursulinenklooster, met aan straatzijde klaslokalen en aan erfzijde parallel aansluitende vleugel, heden vooral eetzaal.


ID: 18940 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wal 14-22 (Hamont-Achel)
Voormalig zogenaamd Leerwerkhuis voor meisjes, alias de vakschool van de ursulinen, thans lokalen De Wal, sinds 1995 deels in erfpacht genomen door de stad, zetel van de heemkundige kring.


ID: 16977 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Windmolenstraat (Hamont-Achel)
Grondig verbouwde, en eertijds een tijd als woonst fungerende, voormalige melkerij van De Eendracht. Aan de zuid-oostzijde beschaduwd door een linde, aan de noord-westzijde geflankeerd door drie berken.


ID: 18795 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winter 9 (Hamont-Achel)
Alleenstaande, langgestrekte hoeve, met ordonnantie: paardenstal-dwarsschuur-koeienstal-woonhuis met dubbelhuisopstand; in totaal acht traveeën en één bouwlaag, van 1906.


ID: 18797 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Witteberg 14 (Hamont-Achel)
Alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis met dubbelhuisopstand; heden vijf, eertijds zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het eind van de 19de - begin van de 20ste eeuw.


ID: 170146 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aardappelstraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel van 1978, gebouwd bij het vroegere café "De Villa" als gelofte voor genezing van een blinde jongen. Op 1 juli 1978 starten verschillende omwonenden met de bouw en op 14 augustus wordt de kapel door de deken van Harelbeke ingewijd.


ID: 170147 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Abtsulstraat (Harelbeke)
Cichorei-ast gelegen aan de straatkant, horende bij de thans verbouwde hoeve nummer 18. Vrij monumentale cichorei-ast met achtergelegen schuurvolume. Verankerde baksteenbouw onder platte bedaking. Rechthoekige muuropeningen, grotendeels onder betonnen lateien; zijgevels met laadluiken en -deur.


ID: 170230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Abtsulstraat (Harelbeke)
Kapel ter ere van de Heilige Antonius van Padua, gelegen bij het kruispunt met het Lindestuk aan de erfoprit van hoeve nummer 5. Roodbruine bakstenen kapel onder een zadeldak bedekt met grijze natuurleien en bekroond met een ijzeren kruisbekroning.