Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 170161 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 37 (Harelbeke)
Grootschalige industriële site Masureel International NV, gespecialiseerd in woningtextiel en gelegen tussen de Brugsestraat, Kantstraat en Kapelstraat, ontstaan in het midden van de 19de eeuw en in 1941 omgevormd en sterk uitgebreid. Ververij gelegen aan de oostzijde van de site, ondergebracht in 1941 in de bestaande stoomzwingelarij. Beton en baksteenbouw onder een platte bedaking met aansluitend een bakstenen, verjongende schoorsteen. Uitbreiding van 1954 is een beton- en baksteenbouw onder een zaagtandbedaking.


ID: 170162 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 43 (Harelbeke)
Burgerhuis volgens het kadaster gebouwd in 1865-1867 door landbouwer Karel Masureel. Dubbelhuis geaccentueerd ter hoogte van de middentravee met een erker met bovenliggend balkon en een bekronend dakvenster met trapgevel. De straatkant wordt afgescheiden door voortuintje met laag bakstenen muurtje met gietijzeren hekwerk. De tuin is afgesloten door een bakstenen muur met verdiepte panelen tussen bakstenen pijlers. Op de hoek van het perceel bevindt zich een in de tuinmuur geïntegreerd tuinpaviljoen op zeshoekig plattegrond.


ID: 170163 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 55 (Harelbeke)
Voormalige herberg "Café Central" uit het interbellum. Onafgebroken ingericht als herberg tot de jaren 1990. Halfvrijstaand, modernistisch getint enkelhuis opgetrokken in rode baksteen en afgedekt door een plat dak. Bepleisterde en beschilderde vlakken voor enkele horizontale accenten. Rechthoekige openingen met bewaard houtwerk.


ID: 170164 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 68 (Harelbeke)
Dubbelhuis van vijf traveeën, volgens het kadaster gebouwd in 1898 door metser Karel Despriet. Verankerde baksteenbouw afgedekt met zadeldak met mechanische pannen.


ID: 170165 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 73 (Harelbeke)
Lage woning met geïncorporeerd magazijn (thans garage), volgens het kadaster gebouwd in 1897 door Marie Loncke, bijzondere te Hulste. Verankerde baksteenbouw onder gemansardeerd zadeldak met pannen. Woongedeelte van vier traveeën; licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk (beluikte vensters).


ID: 170166 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 75 (Harelbeke)
Voormalige herberg "De Kloefkapperij", volgens het kadaster gebouwd in 1898 door klompenmaker Aloïs Ottevaere. Dorpswoning van anderhalve bouwlaag met geïntegreerde werkplaats afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen. Gecementeerde straatgevel met imitatievoegen.


ID: 170167 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 78 (Harelbeke)
Woning volgens het kadaster gebouwd in 1930 in opdracht van Charles Vanzieleghem. Gele baksteen op een arduinen plint en onder een gemansardeerd zadeldak deels bedekt met pannen; de oorspronkelijke ronde dakkapelletjes en de leien dakbedekking vooraan (zie oude prentkaart) werden vervangen.


ID: 170168 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 79 (Harelbeke)
Woning met aanpalend vlasschuurtje, gebouwd in 1897 door landbouwer Jozef Kerckhof en bijzondere Richard Allaert. Tijdens het interbellum wordt de schuur uitgebreid en wordt vermoedelijk een deel van de schuur bij de woning gevoegd en wordt de straatgevel van de woning aangepast.


ID: 170158 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 8 (Harelbeke)
Voormalige herberg "De Keizer" (van 1846 tot 1958) of "l'Empereur" zie uithangbord aan de zijgevel (bewaard tot midden 2008). Hoekwoning met afgeschuinde hoektravee. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen op gecementeerde plint en onder een pannen bedaking. Decoratief metselwerk (tandrij, muizetandlijst) onder de dakrand.


ID: 170169 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsestraat 80 (Harelbeke)
Dubbelhuis volgens het kadaster gebouwd in 1916. Een oude prentkaart toont het verdwenen voortuintje, afgezet door ijzeren hekwerk. Baksteenbouw onder pannen zadeldak afgewerkt met een gecementeerde en grijs geschilderde straatgevel met imitatievoegen en Lodewijk XVI-motieven zoals bloemenkransen en rozetten.