Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 169918 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentsestraat 78 (Harelbeke)
Rijwoning met art deco-invloed gebouwd in 1933-1934 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van de familie Thurman.


ID: 169919 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gravenstraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, in de volksmond zogenaamd "Cloetens kapel", gelegen langs het zijtracé van de Gravenstraat dat als oprit fungeert naar de historische hoeve "'t Nieuw Goed" of "Cloets Hof". Naast de kapel staat een berk.


ID: 169920 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gravenstraat 12, 12A (Harelbeke)
Historische hoeve "'t Nieuw Goed" of "Cloets Hof" (naar de familie Cloet die hoeve bewoonde). Dieper gelegen hoeve met bijhorende kapel links van de erfoprit.


ID: 169921 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groendreef (Harelbeke)
Begraafplaats van het gehucht Stasegem, die vermoedelijk is aangelegd in de laatste decennia van de 19de eeuw.


ID: 169922 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groendreef (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgericht circa 1980 op initiatief van de wijkbewoners en de toenmalige pastoor. Daarvoor, vanaf circa 1948, gelegen aan de overzijde van de weg.


ID: 170177 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellelaan (Harelbeke)
Begin 20ste-eeuwse kapel, gelegen langs een voetwegje dat vertrekt naast villa nummer 29 van circa 2000; het weggetje verbindt de Guido Gezellelaan met de Kerkstraat. Bepleisterde en bruin-wit beschilderde betonnen kapel, voorzien van een zwart gepekte plint afgedekt door plat dak met bruin beschilderd kruis.


ID: 169923 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gulden-Sporenstraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel of kapelleke van de Mol, dieperin gelegen ten zuiden van de straat en omgeven door een berk en laurier. Kapel van geelbruine baksteen waarvan de hoeken uitgewerkt als hoeksteunberen, deur- en raambogen van zwarte steen, arduinen sluitsteen. Dak met grijze natuurleien. Vier spitsbogige ramen in de zijgevels. Dubbele, houten toegangsdeur in een tudorboog.


ID: 170180 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hazenstraat (Harelbeke)
Vlasschuur gelegen ten westen van en behorend tot de naastgelegen hoeve nr. 8, die in de 19de eeuw (site 18de-eeuws) en in 1942 grotendeels wordt herbouwd/verbouwd. Driebeukige, verankerde baksteenbouw onder een pannen zadeldaken (nok evenwijdig met de straat). Centrale ijzeren schuifpoort op hangrail met bovenliggende beglaasde spitsboognis met heiligenbeeld.


ID: 170178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hazenstraat 2 (Harelbeke)
Voormalige tweewoonst uit het derde kwart van de 19de eeuw, gelegen bij de Potteriehoek. Later omgevormd tot één woning. Eénlaagse woning van vijf traveeën voorafgegaan door gekasseid voorland. Achterliggend erf links van de straat afgesloten door een smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers (rondboognis met heiligenbeeld in rechterpijler).


ID: 170179 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hazenstraat 6 (Harelbeke)
Hoeve met losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Aan de straatkant gelegen boerenhuis van 1928. Dubbelhuis van drie traveeën op een gecementeerde plint afgedekt door een pannen zadeldak; baksteenbouw met decoratieve lijst met polychrome tegels bovenaan de gevel. Bakstenen schuur en stal aan de oostzijde van het erf.