Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 170137 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vlietestraat 7-9 (Harelbeke)
Rijwoningen volgens het kadaster gebouwd in 1905, nummer 7 door Mathilda Dhooghe en nummer 9 door Elodia Bossuyt uit Harelbeke. Enkelhuizen van drie traveeën onder pannen zadeldaken. Typerende rode baksteenbouw op gecementeerde plint gecombineerd met het gebruik van gele baksteen.


ID: 170143 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vlietestraat 99 (Harelbeke)
Historische hoeve " 't Hospitaalgoed". Dieper gelegen 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, gesitueerd op de grens met de gemeente Hulste op een site die reeds is bebouwd in de 13de eeuw. De hoeve wordt in het noorden begrensd door de Eikbosbeek, die in oorsprong de omgrachting rondom de hoeve voedde. De hoevenaam verwijst naar het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal van Kortrijk, eigenaar van de hoeve vanaf de 13de eeuw. Hoeve bereikbaar via een lange, geasfalteerde oprijlaan vanaf de Vlietestraat. Losse bestanddelen gelegen rondom een centraal erf (deels begraasd, deels gekasseid); verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Enkel het zuidelijke gedeelte van de vierkante omwalling is bewaard.


ID: 170228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vrijlegemstraat 2 (Harelbeke)
Historische hoeve zogenaamd "Vrijlegemhof" of goed "te Vrijleghem". 17de/18de-eeuwse omwalde hoeve met losse bestanddelen, de site zou reeds opklimmen tot de 10de eeuw. Gelegen tussen de Vrijlegemstraat en de Hazebeek.


ID: 170229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wantestraat (Harelbeke)
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, gebouwd in 1863, zie jaarankers in de geveltop. Kapel op rechthoekige plattegrond. Wit beschilderde baksteenbouw op zwart gepekte plint, afgedekt door een overkragend zadeldak bedekt met rode Boomse pannen en met een ijzeren kruisbekroning.


ID: 170045 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemsestraat (Harelbeke)
Restant van een Duitse betonnen militaire post, opgetrokken tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 170048 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemsestraat 136 (Harelbeke)
Hoeve met losse bestanddelen bestaande uit een langwerpig woonhuis met geïntegreerde stalling aan de noordzijde, een zwingelarij en bakhuis aan de oostzijde en een landgebouw aan de westzijde van het erf.


ID: 170046 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemsestraat 24 (Harelbeke)
Woning volgens het kadaster gebouwd in 1928 door vlaskoopman Julien Musseman uit Deerlijk.


ID: 170047 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemsestraat 34-36 (Harelbeke)
Lage, begin 19de-eeuwse woning, in oorsprong opgedeeld in twee wooneenheden. In 1863 wordt nummer 34 in opdracht van de weduwe van Francis D'Heygere vergroot en wordt achter het huis een zwingelkot gebouwd.


ID: 12041 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Watermolenstraat (Harelbeke)
De watermolensite van Harelbeke met zijn natuurlijke omgeving, op de overgang van de Leie naar de oude Leie, is beschermd als stadsgezicht.


ID: 170049 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watermolenstraat 26, 40 (Harelbeke)
De watermolens van Harelbeke of de grafelijke banmolens zijn gelegen op het Leie-eiland bij de grens met de gemeente Kuurne.