Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 152711 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boeschepestraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve aan de Kemmelbeek, teruggaand op regionale hoevebouw opstelling: losse, lage bestanddelen rondom verhard erf; boerenhuis parallel aan de straat ten noordwesten; noordwestelijke erfoprit via betonnen brug over de beek.


ID: 152712 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boeschepestraat 4 (Heuvelland)
Hoeve gelegen op verhevenheid, aan straatbocht. Volgens bewoner, deels heropgebouwd circa 1921 grosso modo op oude funderingen, zie behouden oude onderkeldering van het boerenhuis. Vrij traditionele heropbouw, teruggaand op regionale hoevebouw.


ID: 152622 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Briekeriestraat 1 (Heuvelland)
Langgestrekte hoeve, thans buiten gebruik als landbouwuitbating, naar ontwerp van architect C. Schmidt uit het begin van de jaren 1920 en teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 152668 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brulozestraat 7 (Heuvelland)
Hoeve met jaartal 1922 in rechter schuurzijgevel. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 12056 | Beschermd monument

Dikkebusstraat (Heuvelland)
De Britse militaire begraafplaats Locre No.10 Cemetery is beschermd als monument.


ID: 12262 | Beschermd monument

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Demarcatiepaal 7 is beschermd als monument.


ID: 169713 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met Britse en Duitse doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen tussen Loker en Dranouter. De ommuurde begraafplaats met L-vormig grondplan, een smeedijzeren toegangshekken en een 'Cross of Sacrifice' werd ontworpen door W.H. Cowlishaw. Het geheel wordt getooid met struiken, bloemperken en opgaande bomen.


ID: 169863 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Demarcatiepaal nummer 7, een Frans model, wil de plaats markeren tot waar de Duitsers tijdens hun Lente-Offensief (voorjaar 1918) gevorderd waren.


ID: 172877 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van Dranouter. Het standbeeld van Antoon Van Parys werd opgericht op initiatief van de Vlaamse Oud-Strijders (V.O.S.) en onthuld op 25 mei 1924.


ID: 172880 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden uit beide wereldoorlogen van Loker, van de hand van A. Derudder uit Komen. Het gedenkteken is er gekomen op initiatief van de V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders) en werd onthuld op 24 april 1927.