Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6325 resultaten


ID: 244 | Beschermd monument

Kasteelstraat 40 (Lennik)
Links vóór (ten oosten van) het kasteel van Gaasbeek bevindt zich een ovaalrond tuinhuisje of lustpaviljoen, opgetrokken in bak- en kalkzandsteen met elegante leien bedaking op geprofileerde daklijstbalkjes.


ID: 245 | Beschermd monument

Kasteelstraat 40 (Lennik)
Aan het uiteinde van de vijvers ten zuidoosten van het kasteel bevindt zich de Sint-Gertrudiskapel (1625-1628), naar verluidt gebouwd op de plaats waar vroeger een kluizenaar woonde met speciale verering voor deze heilige.


ID: 1750 | Beschermd monument

Luitenant Jacopsstraat 27, 25A-39 (Lennik)
Neoclassicistisch gebouw met geprononceerd middenrisaliet, begin 19de-eeuwse verbouwing met een oudere kern, en parallel ingeplante dienstvleugel met wagenhuis.


ID: 338 | Beschermd monument

Molenstraat, Oude Geraardsbergsestraat, Sint-Barbarastraat (Lennik)
De bescherming als monument omvat de Sint-Barbarakapel, omzoomd door enkele oude lindebomen (Tilia cordata) en twee aanpalende zomereiken (Quercus robur).


ID: 1762 | Beschermd monument

Onderstraat 14 (Lennik)
Voormalig waterkasteel, tussen 1602 en 1606 gebouwd door baljuw Thomas Spruyt. Eind 17de eeuw, tweemaal beschadigd door de Franse troepen doch begin 18de eeuw heropgebouwd door C.F. Spruyt.


ID: 459 | Beschermd monument

Steenstraat, Varenbergstraat (Lennik)
De bescherming als monument betreft twee oude knothaagbeuken, langs een onverharde zijweg van de Steenstraat/Varenbergstraat en twee oude knoteiken op een driepercelenpunt aan de overzijde van de weg.


ID: 233 | Beschermd monument

Tombergstraat (Lennik)
De bescherming als monument betreft de knotboom van zomereik (Quercus robur). Deze boom bevindt zich op de grens van een akker en het landelijk woongebied en is vermoedelijk de dikste en oudste knoteik uit de omgeving.


ID: 460 | Beschermd monument

Tuitenbergstraat (Lennik)
De bescherming als monument betreft de knotbomen van zwarte populier die zich in een kort stukje houtkant op de perceelgrens langs de Tuitenbergstraat bevinden. Het zijn relicten van een beheervorm uit het verleden gericht op de productie van brand-, ambachts-, bouw-, geriefhout en/of loofvoedering die nu in onbruik raakt.


ID: 280 | Beschermd monument

Winkelstraat (Lennik)
De bescherming als monument betreft de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 211 | Beschermd monument

Zwijnenbergstraat (Lennik)
De bescherming als monument betreft de knotbomen en hakhoutstoven die zich op de grens van een perceel langs de Zwijnenbergstraat, een holle weg bevinden, waarmee deze bomen een historische eenheid vormen.