Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 140881 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkemstraat (Maarkedal)
Georiënteerd landelijk kerkje. Ten noorden en ten oosten aan de lager gelegen straat, hoge en gebogen oude bakstenen kerkhofmuur met steunberen, voorzien van ijzeren hekwerk wellicht van 1888 en tegenover de pastorie onderbroken door steektrap van 10 treden. Aan weerszij van kerktoren aansluitend ijzeren toegangshek tot kerkhof.


ID: 140880 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkemstraat 10 (Maarkedal)
Oude pastorie achterin de tuin vervangen door een nieuwe voorin aan de straat naar ontwerp van architect Hendrik Geirnaert van 1912, afgewerkt in 1915. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, typologisch niet te onderscheiden van de doorsnee burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Merkwaardige es zogenaamde Drievuldigheidsboom in pastorietuin, namelijk met driestammige voet.


ID: 140882 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleistraat 2-4 (Maarkedal)
Site van de nu vrijwel geheel verdwenen watermolen De Cleye aan de rechter oever van een bijbeek van en naast de Holbeek. In oorsprong oude watermolen reeds vermeld in 1571 als pachtmolen van jonkheer Jan van Ladeuze. Ten noordoosten, hoeve minstens opklimmend tot begin 19de eeuw met wijzigingen uit de tweede helft van de 19de eeuw en in midden 20ste eeuw sterk aangepast voormalig molenaarshuis.


ID: 140883 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 11 (Maarkedal)
Hoeve met schuin ingeplante boerenwoning van zes traveeën en rechts aansluitende vroegere staltravee, waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw; recent aangepast omwille van veralgemeende woonfunctie doch met behoud van menig typisch bouwkenmerk. Aan de straat, naast de erftoegang, rechthoekige gewitte bakstenen open wegkapel, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 140884 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 5 (Maarkedal)
Rechts, dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, vroeger kloosterhuis, met links aanpalend vroeger schoolgebouw; eveneens drie traveeën en twee bouwlagen, onder doorlopend pannen zadeldak. Op het eind van de verharde speelplaats achter het klooster, kleinschalig schoolgebouw van één verdieping onder pannen zadeldak, van 1922 naar ontwerp van architect J. Dhaeyer.


ID: 140885 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koekamerstraat 2 (Maarkedal)
Bakstenen gebouwen met pannen zadeldaken, vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, rondom gekasseid erf. IJzeren toegangshek naast afsluitmuur van noordelijke erfhoek.


ID: 140886 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koekamerstraat 22 (Maarkedal)
Boerenwoning van anderhalve bouwlaag en vier traveeën met links aansluitend bedrijfsgebouw, onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechts op het zijerf, grijsgeschilderd bakstenen bakhuis.


ID: 140887 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koekamerstraat 24 (Maarkedal)
Hoeve met voornamelijk aan de straat gelegen gebouwen uit het eerste of tweede kwart van de 20ste eeuw. Smalle boerenwoning van anderhalve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak. Flankerende aansluitende bakstenen dwarsschuren met pannen zadeldaken.


ID: 140888 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koekamerstraat 50-52 (Maarkedal)
Bakstenen hoeve met U-vormige aanleg uit midden 19de eeuw doch teruggaand op oudere hoeve in L-vorm en met nog wijzigingen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 140889 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kokerellestraat 10 (Maarkedal)
Middeleeuwse watermolensite; gezien zijn vermelding in een overeenkomst van 1155 tussen Arnulf van Oudenaarde en de abdij van Ename, toenmalige eigenaar van de watermolen, wellicht in oorsprong oudste watermolen van Maarke. Bakstenen molengebouw van vier traveeën onder zadeldak afgewolfd boven kopgevel met toegang, voornamelijk van circa 1800.