Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 167262 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijksestraat 243 (Oostkamp)
19de-eeuwse boerenwoning, evenwijdig met de straat gelegen en met een naast- en achterliggend erf. Deels witgeschilderde en verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, afgedekt door een licht overkragend zadeldak. Vierkante, witgeschilderde, bakstenen pijler op een zwart gepekte plint onder een geschilderde, arduinen afdekplaat met rondboognis met daarin een eenvoudig Mariabeeld met Kind.


ID: 167397 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molleree (Oostkamp)
Onze-Lieve-Vrouwekapel volgens het kadaster gebouwd vóór 1880 door Eugenius Veranneman de Watervliet, bij een nog bestaande hoeve die ook in zijn bezit was. Volgens Degrande zou het kapelletje dateren van na 1920. Witgeschilderde baksteenbouw onder een zadeldak met zwarte mechanische pannen, voorafgegaan door een grasperk met linden en haagbeuk. .


ID: 167483 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkenstraat 1 (Oostkamp)
Kleine neogotische kapel, naar verluidt gedateerd 1879 en gebouwd door de bouwheer van het nabijgelegen kasteel Lakenbossen. Mogelijk is het ontwerp van het kapelletje van de hand van architect baron Jean Béthune, die in die periode de bouw van het kasteel Lakenbossen voor de familie van Outryve coördineerde.


ID: 167300 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwburgstraat (Oostkamp)
Kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en tot op heden behorend tot de eigendommen van het kasteel Nieuwburg. Volgens het kadaster daterend van circa 1880. Neogotische, bakstenen kapel met gebruik van natuursteen voor de rollaag van het tuitgeveltje en de afzaten.


ID: 167487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Papenhoekstraat (Oostkamp)
Bakstenen kapel gebouwd in 1933, met een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met zwarte pannen.


ID: 167399 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Papenvijversstraat 9 (Oostkamp)
Boerenwoning met lagere, aanpalende stal gebouwd in de jaren 1920 en gerestaureerd in de jaren 1990. Woonhuis van het dubbelhuistype van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder vernieuwd zadeldak met Vlaamse pannen. Klein, houten kastje met heiligenbeeld.


ID: 167510 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Elooisstraat (Oostkamp)
Begraafplaats, ontstaan in de jaren 1870. Centraal middenpad vertrekkende van de hoofdtoegang aan de Sint-Elooisstraat met aan het einde een calvarie met sokkel. Grafkapel van de familie van Outryve d'Ydewalle naar ontwerp van 1882. Achter de calvarie ligt een militair grafveld; middenpad leidend naar een arduinen herdenkingsmonument.


ID: 167520 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Elooisstraat 51 (Oostkamp)
Dubbel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met zwarte pannen, mogelijk met 19de-eeuwse kern maar met een gevel van 1959. Rechts van het woonhuis is een voormalig weverijgebouw bewaard dat dateert van 1920, doch mogelijk in de eerste linkertraveeën een oudere kern bewaart, opklimmend tot circa 1882. Hoge rondbogige niskapel.


ID: 167532 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Elooisstraat 83, 83A-B (Oostkamp)
Woning uit 1909 met oorspronkelijk ingebouwd magazijn, nu vermoedelijk ingepalmd als een deel van de woonruimte, en achterliggende landgebouwen, toegankelijk via een oprit rechts van de woning. Bakstenen woning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een half schilddak met mechanische pannen. Licht getoogde bovenvensters met centraal een beeldnis met heiligenbeeldje. Dwarsschuur achteraan onder oorspronkelijke bedaking.


ID: 167332 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Godelievestraat (Oostkamp)
Samen met de Sint-Godelievekerk en de pastorie gebouwd op initiatief van E.H. Maurice Vervaecke in 1933, oorspronkelijk deel uitmakend van een ommegang. Op de parochie stonden eertijds namelijk verscheidene kapelletjes ter ere van de Heilige Godelieve, patrones tegen keelpijn en ziekten van de ogen.