Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 167579 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westkantstraat (Oostkamp)
Klein pijlerkapelletje van rode baksteen onder zadeldakje afgedekt met betonplaat en bekroond door een betonnen kruis, gebouwd circa 1945.


ID: 167580 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westkantstraat (Oostkamp)
Bakstenen pijlerkapel op betonnen basement, afgedekt door een zadeldakje van betonnen dekstenen. Rondboognis afgesloten door een getralied deurtje. Bepleisterde en licht geschilderde nis met op altaartje Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 167376 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wilgenbroekstraat 41 (Oostkamp)
In oorsprong deels 18de-eeuwse hoeve heden bestaande uit een boerenhuis en een langwerpige stal. Begin 19de-eeuws boerenhuis van bruine, verankerde baksteen van vijf traveeën onder een zadeldak met grijze pannen en een lichte knik. Kastje met Mariabeeldje boven de deur. Verankerd, bakstenen stalvolume loodrecht op de weg geplaatst en wellicht 18de-eeuws in kern.


ID: 167419 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingensestraat (Oostkamp)
De aanleg gebeurt volgens het kadaster circa 1894. Gesloten geheel door bakstenen muur aan de straatkant en hagen aan de overige zijden. Aanleg getypeerd door rechtlijnige paden met grint. Een centrale weg loopt van de toegang van het kerkhof naar de calvarie van 1893, omgeven door enkele lindebomen. Quasi centraal, het imposante, blauwe hardstenen graf van de familie Rapaert de Grass.


ID: 167583 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zedelgemsestraat (Oostkamp)
Kleine, bakstenen kapel uit 1865-1866 van twee traveeën onder licht overkragend zadeldakje met Vlaamse pannen met witgeschilderd kruis. Baksteenbouw met gepekte plint. Rondboogvormige ingang en vensters onder ontlastingsbogen.


ID: 167021 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berkstraat (Oostrozebeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht circa 1945 als bedanking om de Tweede Wereldoorlog ongehavend te zijn doorgekomen. Staat in de beukenhaag van het huis nummer 2. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje (mechanische pannen) met gemetseld bakstenen kruisje. Rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.


ID: 167067 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukstraat 1 (Oostrozebeke)
Witbeschilderde baksteen onder tentdakje bekroond met ijzeren kruis. Spitsboognis met beeld van Maria.


ID: 167023 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukstraat 4 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen, staat als site (met enkel de schuur) op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845). Toegankelijk via een ijzeren hekken gevat in betonnen pijlers. Woonhuis uit het interbellum, georiënteerd ten zuiden van het deels onverhard, deels begraasd erf. Verankerde baksteenbouw boven grijsbepleisterde plint onder mansardedak (zwarte pannen) met twee dakkapellen.


ID: 14294 | Beschermd monument

Grotstraat (Oostrozebeke)
De Lourdesgrot, ook Ginstegrot genaamd, is beschermd als monument. De bescherming omvat het gehele perceel waarop de site van de Ginstegrot is gelegen, met inbegrip van de grot, de stenen preekstoel, de zeven kapellen en alle beplantingen.


ID: 167030 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grotstraat (Oostrozebeke)
Volgens het kadaster koopt Jozef Decadt, pastoor te Oostrozebeke, circa 1946 een stuk grond dat echter wel beschreven blijft als "weiland". Recente aanleg met een centrale, geasfalteerde as leidend naar een calvarie.