Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 167053 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kalbergstraat 22 (Oostrozebeke)
Woonhuis en vlasschuur van een vlashandelaar uit Oostrozebeke. Volgens het kadaster dateert het magazijn van circa 1929 en het woonhuis van circa 1941.


ID: 167062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kallemoeistraat 5 (Oostrozebeke)
Woning op L-vormige plattegrond gelegen in een ruime tuin. Staat weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) als twee aanpalende woningen. Volgens kadastergegevens worden beide woningen circa 1884 samengevoegd. Deels witbeschilderde baksteenbouw met 19de-eeuws uitzicht.


ID: 167063 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanaalweg (Oostrozebeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel. Gebouwd in het Mariajaar 1954 op initiatief van de wijkbewoners. Spitsboogvormige pijlerkapel in grijsbeschilderde baksteen. Beglaasde spitsboognis met beeld van Moeder met Kind.


ID: 167069 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat (Oostrozebeke)
Pijlerkapel op een hoek van de lange, onverharde oprit leidend naar de hoeve "DE CRUYSPUT" (nummer 22) en door de bewoners circa 1982 opgericht. Bakstenen kapel onder zadeldakje, rondboognis met beeld van Maria. Geflankeerd door een es en begroeid met klimop.


ID: 167072 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat (Oostrozebeke)
Wegkruis zogenaamd Callenskruis op de hoek met een doodlopende zijsprong van de Kruisstraat. Geplaatst door de familie Callens circa 1880 uit dankbaarheid voor de veilige aankomst van enkele familieleden in Amerika halverwege de 19de eeuw. Houten kruis ingeplant in een driehoekig, bekiezeld plantsoen, beschaduwd door drie knotlinden.


ID: 167076 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Leegstraat (Oostrozebeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel in 1944 opgericht als bedanking voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voorheen stond hier een oude linde met kruisbeeld, waar wellicht door de in nood verkerende bewoners werd gebeden.


ID: 167078 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lijsterstraat (Oostrozebeke)
Het kruis staat op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1862, herzien in 1884 en 1910. Ingeplant in een trapeziumvormig bekiezeld plantsoen. Bruinbeschilderd kruis onder houten baldakijn met windveer. Beeld van gekruisigde Christus uitgevoerd in witbeschilderde plaaster met zwarte accenten.


ID: 167085 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molstenstraat (Oostrozebeke)
Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Staat op de herziene kaart van 1910 van het Militair Cartografisch Instituut. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje (beton) bekroond met een betonnen kruis. Spitsboognis met beeld van Maria met Kind met eronder het opschrift. Beschaduwd door linde.


ID: 167086 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molstenstraat (Oostrozebeke)
Wegkruis, staat op de herziene kaart van 1910 van het Militair Cartografisch Instituut. Houten kruis onder houten afdakje, plaasteren beeld van de gekruisigde Christus in terracottakleur beschilderd. Beschaduwd door twee linden, ervoor een knielbankje.


ID: 167091 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molstenstraat (Oostrozebeke)
Opgericht in 2002 op initiatief van de buurtbewoners naar ontwerp van Koen Dierkens. Witbeschilderd bakstenen muurtje met drie nissen. Centrale nis met beeld van Moeder met Kind overdekt met houten tentdakje steunend op vier balkjes.