Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 141068 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brielstraat 79 (Maldegem)
Villa van vroegere vlaszwingelarij, volgens het kadasterarchief gebouwd door vlasnijveraar A. Wyllemarck in 1928. Villa in art-decostijl met asymmetrische opbouw.


ID: 141069 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broekelken 12 (Maldegem)
Hoeve met losse bestanddelen, boerenwoning, bakhuis en schuur, volgens kadastergegevens gebouwd in 1910. Naar de straat gericht woonhuis met ervoor drie linden. Bakstenen huis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 141070 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broekelken 7 (Maldegem)
Hoeve, vermoedelijk daterend van circa 1800. Ten zuiden, bakstenen schuur van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak. Achter het woonhuis, gewit bakhuis onder zadeldakje.


ID: 141071 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Steenweg 181 (Maldegem)
Het Kasteel van Reesinghe is een landhuis in neogotische baksteenarchitectuur met de allure van een jachtpaviljoen, gebouwd in 1858 naar plannen van architect Eugène Carpentier van 1854 in opdracht van de familie Pecsteen-de Lampreel op de historische site van het heerlijk kasteel van Maldegem. Ten noorden achter het kasteeltje, koetshuis met paardenstallen. In de zuidoosthoek van het kasteeldomein, kapel opgericht kort na de bouw van het kasteel. Ten oosten van het huidige kasteel, begroeide heuvel omgeven door een halfcirkelvormige omgrachting en wal als rest van de vroegere meervoudige site met walgracht zoals nog opgetekend op de Ferrariskaart van 1771-78. Het kasteeldomein is toegankelijk via een nieuw hek aan arduinen zuilen in de zuidwesthoek bij de Brugse Steenweg. Verschillende dreven ontsluiten het kasteeldomein. Tegenover het kasteel ligt het warandebos, een gemengd loofbos van voornamelijk beuken, eiken en dennen, aangeplant in rijen met een radiale aanleg.


ID: 141072 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Butswervestraat 44 (Maldegem)
Hoeve ingeplant in het perspectief van de Vakeleistraat, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, met gewitte bakstenen boerenwoning van één bouwlaag onder pannendak.


ID: 141073 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Buurtstraat 75 (Maldegem)
Hoeve met losse bestanddelen, op de plaats van een oudere hoeve. Ten noorden, boerenwoning, volgens kadasterarchief van 1866, ter vervanging van ouder huis en verscholen achter vier leilinden. Linker aanbouwsel onder lessenaarsdak met aardappelkelder. Dienstgebouwen van recenter bouwtijd.


ID: 141076 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Celieplas (Maldegem)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken als onderdeel van de 'Hollandstellung'.


ID: 141077 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Celieplas (Maldegem)
Restanten van een Duitse bunker langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal ter hoogte van Celiebrug, opgetrokken tijdens de Eerste Wereldoorlog als onderdeel van de 'Hollandstellung'.


ID: 141078 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Celieplas (Maldegem)
Betonnen militaire post langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, tegen de zuidelijke berm, op 540 meter ten noordwesten van Celiebrug. Deze militaire post is opgetrokken als onderdeel van de 'Hollandstellung'.


ID: 141075 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Celieplas 5 (Maldegem)
Voorheen omwalde hoeve, reeds vermeld in het landboek van 1641 en opgetekend in het landboek van 1765. De omwalling is reeds geruime tijd gedempt en in 1994 werd een nieuw huis opgetrokken; het oude boerenhuis, is nog in gebruik als berging.